Ecodemia – Sikertörténetek első kézből

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara és a Móra Ferenc Szakkollégium közös szervezésében a 2013/2014-es tanév 2. szemeszterében újra elindul az Ecodemia rendezvénysorozat.

A már megszokott, hamisíthatatlan kollégiumi hangulatú estéken sikeres vállalatok, vállalkozások képviselői beszélnek az elmúlt évek, évtizedek tapasztalatairól. Az érdekes anekdotákon túl megismerkedhetünk a cégek sokszor fordulatos történetével a kezdetektől napjainkig. Esténként két-két, elismert és sikeres gazdasági szakember mesél arról, milyen erőfeszítések rejlenek eredményeik mögött.

Mindenkit szeretettel várunk a Móra Ferenc Szakkollégium társalgójába (Újszeged, Közép fasor 33.)!

 

Ecodemia előadások:

2014. március 19. 18 óra:

Dr. Vas Zoltán, a Scriptum ZRt elnöke és Sápi Ákos, az Econventio Kerekasztal Egyesület elnöke beszél sikeres vállalkozásukról.

A Scriptum ZRt. 1990-ben alakult, 1998 óta működik részvénytársaságként. Országos ismertségét eleinte szótárainak és lexikonjainak köszönhette, ma azonban már a vállalati adatvagyont hatékonyan kezelő (nyelvi, szemantikai, adattisztítási és dokumentumkezelési) eszközök elismert szállítójaként is jegyzett a nagyvállalatok (pl. Telekom, OTP, K&H) között.

Az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület célja a pénzügyi intelligencia fejlesztése és a közérthető pénzügyi ismeretek népszerűsítése. Ennek érdekében az egyesület az SZTE GTK-val, a NAV-val, az ÁSZ-szal és az EMMI-vel együttműködve végez kutatásokat a fiatalok pénzügyi kultúrája terén. A tízezernél több középiskolás közreműködésével megvalósuló felmérés mára hazánk legnagyobb ilyen témájú kutatása lett, melyet a közvélemény érdeklődése is kísér.

 

További előadások:

2014. március 27. 18 óra:

Dr. Bodnár Viktória, az IFUA Horváth and Partners társtulajdonosa és Dr. Szeri István, a Tisza Volán ZRt tanácsadója, korábbi elnöke

2014. április 9. 18 óra:

Dr. Regina Gensigora, a Contitech ZRt ügyvezetője és Pomázi Gyula, a Provice Kft. ügyvezetője

2014. május 5. 18 óra:

Tessényi Judit, a Szerencsejáték ZRt régióigazgatója és Csapó Gergely, a Realio Kft. ügyvezetője

2014. május 7. 18 óra:

Károlyi László, a Legrand Zrt. elnöke és Duda Ernő, a Solvo Zrt. elnöke