Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2013. Március
GTK 2013. Március
gtk_ecodemia_logo_rgb1

Városi legendák első kézből: a Boci Tejivó és az Antikvarium.hu sikeréről

2013. április 18. 18:00 GTK Aula

2013. március 29.


135198_360509570728905_1502793734_o

2013. március 12-én a SzegedBoost Vállalkozói Klub vendége Halácsy Péter, a Prezi.com társalapítója és CTO-ja volt. Az előadására az Szent-Györgyi Albert Agora díszterme megtelt, több mint 200-an voltak kíváncsiak a Prezi Story-ra.

2013. március 27.

A Gazdaságpszichológia Klub második találkozójának legfőbb témája a neuroökonómia és neuromarketing voltak – mindezt tea és süti kíséretében, amelyet oktatóink készítettek.

Googleadw

2013. március 20-án a Marketing Klub szervezésében ismét egy izgalmas témájú előadást hallgathatott meg a kíváncsi marketinges közönség. Fekete Gábor egy tartalmas előadás keretében bemutatta mi is az a Google AdWords, és milyen szolgáltatásokat tud nyújtani egy szervezetnek a mai online világban. Hiszen itt a három legfontosabb kérdés a következő: "Kinek, mikor és hogyan?". Ebben segít az AdWords.

szte

A Szegedi Tudományegyetem 2013-ban is meghirdeti a „Használhatóbb tudást – hasznosabb munkaerőt!” elnevezésű gyakornoki programját, amely során a hallgatók a regionális klaszterek tagvállalatainál valós munkakörnyezetben, rotációs rendszerben bővíthetik szakmai tapasztalataikat.

ECONO-MIX_nagy

Érdeklődő, tettrekész, magabiztos fiatal szakember, vagy egyetemi/főiskolai hallgató vagy? Gyere és játssz velünk: vigyél sikerre egy céget online üzleti szimulációval!

kpmg

Március 19-én 18:00-tól került megrendezésre a „Könyvvizsgálat a gyakorlatban” című előadás az MKT Szegedi ISZ szervezésében. Előadónk Rózsai Rezső volt, Magyarország egyik vezető könyvvizsgáló vállalatának munkatársa.

Kiallitas_nyitokep

A Szegedi Tudományegyetem delegációja március 16-án és 17-én bemutatkozott a Kínai Nemzetközi Oktatási Vándorkiállítás shanghai állomásán. A kétnapos kiállítást több ezer érdeklődő kereste fel. Az SZTE Konfuciusz Intézet Tanácsadó testülete a Shanghai Nemzetközi Tanulmányok Egyetemen (SISU) tartotta meg első ülését .

szte_rektori

A március 15-i nemzeti ünnepre megújult a szegedi Dugonics tér. Az SZTE itteni épületének és a környező házaknak a históriája utal az 1848-49-es forradalom és szabadságharc vívmányaira. Az uralkodói önkény elleni tiltakozás Katona József Bánk bánja, amelyet műsorára tűzött az SZNSZ. A jubiláló egyetemi sajtót több program is ünnepli.

Untitled

Uniós támogatással beindult a napelemes energiatermelés a Szegedi Tudományegyetemen. 24 helyszínen 2754 napelemet telepített az universitas, mely ennek révén villamosenergia-igényének 7 százalékát tudja előállítani megújuló energiaforrásból.

szabadegyetem_lukovics_kiemelt

Hogyan válhat az SZTE negyedik generációs egyetemmé? – többek között erről is szó esett a Szabadegyetemen.

2013. március 07.

boost

2013. március 12-én Halácsy Péter lesz a SzegedBoost Startup Vállalkozói Klub vendége.

A 2013. február 27-i rendezvényen a hallgatók számos sikeres vállalkozó történetét hallgathatják meg, valamint kérdezhetnek tőlük, beszélgetnének velük kötetlen keretek között.

 

boost

A befektető is ember - kockázati tőke és startup finanszírozás Magyarországon

rektori oldal

Kiemelt egyetemi címet nyert el a Szegedi Tudományegyetem. A kormány erről szóló döntése a február 7-i Magyar Közlönyben jelent meg.

Fulbright_tajekoztato_plakat_2014-15

A Fulbright Program oktatói, kutatói és tanulmányi ösztöndíjakat kínál az Egyesült Államokba, bármely tudomány- és művészeti ágban. A Fulbright ösztöndíjról első kézből kaphat információt az, aki részt vesz a március 7-i TIK-beli tájékoztatón.

sztehetseg_kezdo

A tavalyi évben közel 300 hallgató részesült több, mint 9 millió forint ösztöndíjban. Ezt a hagyományt idén is folytatjuk! Sőt, a megpályázható ösztöndíjak köre az idén még bővült is a Pro Talentis Vállalati Ösztöndíj-programmal!

SDC13138

A Gazdaságtudományi Kar Dísztermében 2013. március 1-jén vehették át nyereményeiket a Szegedi Tudományegyetem azon hallgatói, akik kitöltötték a Pénzügyi IQ elektronikus tesztet.