Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2013. Április
GTK 2013. Április
2013. április 30.
DSC_0005

A Közgazdaságtani Doktori Iskolába a felvételi jelentkezés határideje 2013. május 16.

Mátyus Ákos

25 arany-, 37 ezüst- és 74 bronz fokozatú hallgató –– ezek a számai az SZTE Tehetségpont 2013-as Kiválósági listájának, amit április 25-én hirdettek ki több más egyetemi, alapítványi és vállalati ösztöndíjjal együtt az SZTE Rektori Hivatalának dísztermében.

Hackathon-in-a-box

Május 10-11-én Szeged városában kerül megrendezésre a „Hackathon-in-a-box – A kreatív ötletgyár” elnevezésű egyetemi üzletverseny, melynek keretében a résztvevő hallgatóknak lehetőségük nyílik, hogy kipróbálják kreativitásukat és üzleti képességeiket egy másfél napon keresztül tartó csapatverseny keretében!

indiai_kiemelt

Oktatási és szakmai cserékről együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Indiában a gurgaoni Management Development Institute (MDI) és a Szegedi Tudományegyetem. A 2013. április 18-19. közötti munkalátogatáson az SZTE nemzetközi és közkapcsolati igazgatója több indiai felsőoktatási intézmény vezetőjével is tárgyalt.

bloomberg

El tudnád magad képzelni egy nagy Wall Street-i irodában ülve, amint dollármilliókról hozol döntéseket? Érdekel a bank- és pénzvilág? Ha ezekre a kérdésekre igen a válaszod, akkor gyere el és indítsd el a karriered a Bloomberg Aptitude Test segítségével.

 

islp_logo_rgb_width400

Az ISI Statisztikaoktatási szekciójának (IASE) szárnyai alatt futó International Statistical Literacy Project (ISLP) fő célja a statisztikai jártasságot, műveltséget elősegítő tevékenységek, kampányok indítása, támogatása, végrehajtása.

szaud_arabia_kiemelt

Szaúd-Arábia fővárosában felsőoktatási kiállításon mutatkozott be a Szegedi Tudományegyetem. A 2013. április 16-19. közötti rijádi program az intézmények közötti kapcsolatépítésre és a tudományos együttműködés első lépésének megtételére is lehetőséget kínált.

Farkas_Beata_Ecopol

Április 17.-én került sor az Ecopol Gazdasági Estek második előadására, amely során Dr. Farkas Beáta, az SZTE GTK intézetvezető egyetemi docensének rendkívül izgalmas és informatív előadását hallhatták az érdeklődők.

 

SDC10031

2013. április 19-én (pénteken) került sor a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közös szervezésében a középiskolás pénzügyi napra.

OTDK

Percekkel a veszprémi OTDK Közgazdaságtudományi Szekciójának eredményhirdetése után már mindenki a GTK-sak sikeréről beszélt. A Szegedi Tudományegyetem Gazdságtudományi Kara az intézményi rangsorban a BCE GTK után a második helyen végzett!

tehetseges_hallgatok_kiemelt

Az állami támogatások csökkenésével és a nehezen kiszámítható gazdasági helyzetben a Szegedi Tudományegyetem a gazdasági szféra szereplőit szólítja meg, hogy kölcsönösen hasznos együttműködésekkel, ösztöndíjakkal és gyakornoki lehetőségekkel segítse hallgatóit.

felnottkepzes_kiemelt

A „lifelong learning” területén hazánk a sereghajtók között kullog. A felsőoktatás tudja, mi a teendője, de feladatai megvalósításához humán erőforrásra, infrastruktúrára, pénzre van szüksége – hangzott el a szegedi konferencián.

gtk_ecodemia_logo_rgb1

Városi legendák első kézből: a Boci Tejivó és az Antikvarium.hu sikeréről

2013. április 18. 18:00 GTK Aula

DSCN1479

2013. április 15-én került megrendezésre az EU projekt fejlesztési workshop: klaszterfejlesztés a 2007-13-as és a 2014-20-as programozási periódus c. rendezvény.

sportnap

2013. április 10-én került megrendezésre az immár hagyománynak tekinthető ÁSZ nap, a jogászok és közgazdászok közös sportnapja a Hattyas sori Sportközpontban.

 

gtk_ecodemia_logo_rgb

2013. április 15. 18 óra, Móra Ferenc Kollégium

huro_logo_huro

2013. április 15. hétfő 9.00. óra
Szent Györgyi Albert Agóra Informatorium. Szeged, Kálvária sgt. 23. (www.agoraszeged.hu)

gtk_ecodemia_logo_rgb1

Copy General – hogyan lesz egy kis budapesti pince-üzletből sikeres nemzetközi lánc


2013. április 11. 18:00 GTK Aula

 

SMVpKV9H-uj

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara és a Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Szervezete által közösen kerül megrendezésre az Ecopol Gazdasági Estek, amelynek keretében a tavaszi félévben három előadást hallhatnak az érdeklődök.

1st Central European PhD Workshop on Regional Economics and Economic Geography. 25th-26th April 2013, Szeged, Hungary