Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2013. Július
GTK 2013. Július

SAM_0443

A tábor negyedik napján a diákok betekintést nyerhettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkájába. A délelőtti program során az államháztartás szerkezetével ismerkedhettek meg a résztvevők, illetve játékos feladatok segítségével különböző adófajtákról szerezhettek hasznos ismereteket.

1074438_645237422161323_1531572481_o

A tábor 3. napjának délelőttjén a marketing és a menedzsment került előtérbe számos érdekes feladaton keresztül. Azonban a délután és az este programja sem maradt izgalmak nélkül: egy csapatmunkával fűszerezett előadás, néhány kör számháború, egy filmklub és egy vetélkedő várt a táborozókra.

SAM_0028

Az EcoCamp második napja, melynek témája a pénzügyek és a gazdaság kör szerveződött, viszonylag frissen indult, a kezdeti fáradtságot ugyanis sikerült feloldani egy finom reggelivel a GTK Aulájában. Még csak egy estén volt túl a csapat, de már kezdett összekovácsolódni egy jó kis közösség.

SAM_0020

A délelőtt folyamán már mindenki sürgött-forgott a Gazdaságtudományi Karon, ugyanis 2013. július 29-én (hétfőn) kezdetét vette a második EcoCamp, azaz a kar középiskolásoknak szóló tehetséggondozó tábora.

Ponthatárok és pótfelvételi a GTK-n 2012

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara őrzi népszerűségét a gazdasági területen továbbtanulók között.

SDC10469

A Délmagyarország napilapot kiadó Lapcom Kft. alapított ösztöndíjat július 22-én a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán.

SDC10378

A közlekedési cég a 2013/14-es tanévtől is egy elsőéves közgazdászhallgatónak nyújt az önköltség összegével megegyező támogatást hét féléven keresztül.

SDC10401

Az ECOdemia Nyári Egyetem célja elsősorban Szeged, illetve a Dél-alföldi Régió vállalati vezetői számára történő értékteremtés. Az aktuális gazdasági, gazdaságpolitikai és vállalati trendek bemutatása mellett kiemelt fontosságú a vállalati szereplők közötti interakció lehetőségének megteremtése, a meglévő tapasztalatok új ismeretekkel történő gazdagítása.

Desktop10

Július 11. és 12-én újabb ösztöndíjat alapítottak az SZTE Gazdaságtudományi Karán – ezúttal ContiTech Rubber Industrial Kft. és a Provice Kft. segítik a közgazdászhallgatók tanulmányait.

SDC10389

Az ECOdemia Nyári Egyetem célja elsősorban Szeged, illetve a Dél-alföldi Régió vállalati vezetői számára történő értékteremtés. Az aktuális gazdasági, gazdaságpolitikai és vállalati trendek bemutatása mellett kiemelt fontosságú a vállalati szereplők közötti interakció lehetőségének megteremtése, a meglévő tapasztalatok új ismeretekkel történő gazdagítása.

SDC10359

Az ECOdemia Nyári Egyetem rendezvénysorozatot életre hívói, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, a CIB Bank ZRt. és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a gazdasági ismeretek és információk terjesztése érdekében hozták létre.

 

SDC10368

Együttműködési megállapodást írt alá a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara és a Pannon-Safe Kft. A pénzügyi közvetítéssel foglalkozó csoport egy, önköltséges képzésben részt vevő hallgató tanulmányait támogatja az elkövetkezendő szemesztertől.

Diplomaosztó GTK 2103

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán 2013. július 5-én az előírt feltételek szabályszerű teljesítése után 229 jelölt diplomájának átadására került sort a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Kovacs_Arpad

2013. július 2-án 18 órakor új, négyestés rendezvénysorozat indult a GTK Aulájában.

 

SDC10252

Az első ösztöndíjszerződéseket az Ökonómia Alapítvánnyal, illetve a Realio Kft.-vel kötötte meg Vilmányi Márton dékán.

Vezetoi_szoba_009

Értesz a marketinghez? Vannak jó ötleteid? Szereted a kihívásokat és bírod a terhelést? Most megmutathatod!