Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2012. Augusztus
GTK 2012. Augusztus

tanevnyito_kiemelt

A felsőoktatás nagyszabású átalakulása közepette indul az új tanév – fogalmazott Szabó Gábor akadémikus. A Szegedi Tudományegyetem rektora úgy véli: a felhalmozott tudás és az évről-évre tanulmányait itt elkezdő és folytató hallgatói kör jelenti azt az erőforrást, ami immár 800 éve folyamatosan megújítja az egyetemeket.

 

erasmus_kiemelt

Félidejéhez érkezett a Szegedi Tudományegyetemen Erasmus-ösztöndíjjal tanuló külföldi hallgatók számára rendezett orientációs hét. Augusztus 29-én az intézmény rektorával is találkozhattak a fiatalok.

 

2012. augusztus 29.

IMG_3531

A napokban iratoznak be a GTK új gólyái a karra. A három alapszakra való beiratkozásra 2012. augusztus 28-30. között kerül sor.

 

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala pályázaton elnyerhető egyedi hallgatói ösztöndíjat létesített a Szegedi Tudományegyetem végzős hallgatói részére. Az ösztöndíj célja, hogy az alap- illetve mesterképzéses hallgatók szakdolgozatukhoz kapcsolódóan vizsgálják az általuk kutatott téma iparjogvédelmi, illetve szerzői jogi vonatkozásait. 2012 augusztusában az SZTE öt hallgatója részesült a fejenként 100.000 forintos ösztöndíjban. Az őszi félévben szeptember 28-ig van lehetőségük pályázni a hallgatóknak.

 

SZTE Gazdaságtudományi Kar

A Szegedi Tudományegyetem Közgazdaságtani Doktori Iskolája pótfelvételit hirdet. A pótfelvételi jelentkezési határideje 2012. augusztus 31. 12 óra.

gtk59

2012. szeptember 8-tól a Gazdaságtudományi Karon szakirányú továbbképzések indulnak. Jelentkezni 2012. augusztus 27-ig lehet az alábbi cikk alján elérhető egyetemi nyomtatvány kitöltésével.