Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2012. Október
GTK 2012. Október

unilever

A Szegedi Marketing Klub hagyományteremtő jelleggel idén ősszel is meginvitálta a lelkes és érdeklődő hallgatókat egy rövid, de hasznos látogatásra az Unilever magyarországi képviseletéhez. A borongós őszi reggel ellenére népes létszámmal gyűlt össze a társaság a Szegedi Pályaudvaron, ahonnan közös - csapatépítésként is felfogható – vonatút vette kezdetét.

Herbert Simon Young Scholar Prize

A fiatal kutatók által írt legjobb konferencia cikkért járó Herbert Simon díjat szerezte meg Bajmócy Zoltán és Gébert Judit.

konfuciusz_kiemelt

A Shanghai Nemzetközi Tanulmányok Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem együttműködésében rekordgyorsasággal megvalósult intézmény nemcsak a kínai nyelv oktatásában, a kultúra terjesztésében játszhat szerepet, de a régió gazdaságának is lökést adhat.

2012. október 08.

Közeleg a Tudományos Diákköri Konferenciára benyújtott pályaművek leadási határideje.  Az idei évtől kezdve a BA-sok most védésre kerülő szakdolgozata tartalmi változtatás nélkül beadható, mindössze a címet kell megváltoztatni.

 

gtk01

A Doktori Iskola következő programjára szeretnénk invitálni a téma iránt érdeklődőket!

Morgan_Stanley_kep


Próba Assessment Center közgazdász hallgatóknak/végzősöknek angol nyelven, valamint Karriertanácsadással egybekötött cégbemutató a Morgan Stanley magyarországi munkatársaitól.


nyilt_nap

Az SZTE - és így a Gazdaságtudományi Kar - idén is beiskolázási kapmányba kezd október közepén.

Az első állomás a TIK-be vezet október 16-án, ahol a hallgatók górcső alá vehetik a mesterképzéseket.

kiallitas_kiemelt

A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) elkezdődött a 17. Őszi Kulturális Fesztivál. Október 1-jétől 6 héten keresztül 240 tudományos és művészeti esemény várja az érdeklődőket 60 helyszínen. A programsorozaton Szabó Gábor rektor a 15. születésnapját ünneplő SZTE Kulturális Irodát is felköszöntötte.

allaskeresesre_felkeszito_napok_kiemelt

A Szegedi Tudományegyetem nemcsak a tanulás folyamatában segíti hallgatóit, hanem a diplomamunka utáni elhelyezkedésben is támogatást nyújt. Az Őszi Álláskeresésre Felkészítő Napokat október 9-15. között a TIK-ben tartják.

2012. október 01.

kh_plakat_kozepes

Egyetemi vagy főiskolai hallgató vagy, szeretnél Te is belelátni a bankok belső világába, kipróbálnád magad felelős gazdasági döntéshozóként, kíváncsi vagy Brüsszelre?

Ugorj fejest a bankszakmába! Játssz okosan és nyerj!

egyetemi_kituntetettek_kiemelt

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetést kapott kutatók, oktatók a Szegedért Emlékérmet vehették át a városi közgyűlés szeptember 28-i ülésén.