Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

TDK  --  "Miért kezdtem bele a TDK-ba?"

TDK — „Miért kezdtem bele a TDK-ba?”

2014. május 19.

HírekIntézményi fordulókDolgozatok feltöltéseKari TDK kiválóságokLetöltések
„Miért kezdtem bele a TDK-ba?”A GTK OTDK sikereiGalériaGYIKTDK-pályázatok

Aleksziev Péter Alexander, OTDK Különdíj (2013)
„Úgy voltam vele, hogy a BA képzésben mindenképp kell szakdolgozatot írni, akkor miért ne írjak egy jobb dolgozatot.”

Tovább

Kis Katalin, OTDK II. helyezés (2013)
„Saját elhatározásomból jutottam arra, hogy TDK dolgozatot írjak és legjobban az motivált, hogy az OTDK egy országos szinten kiemelten fontos megmérettetés, ahol helyezettnek lenni nem csak szakmai elismerés, hanem a különböző ösztöndíjpályázatoknál és a doktori felvételinél is előnyt jelent. :)”

Tovább

Dancsik Bálint, OTDK I. helyezés (2013) és III. helyezés (2011)
„A motivációm első forrása dr. Farkas Beáta docens asszony volt, aki egy jól sikerült elmélettörténet vizsga végén megkérdezte, hogy érdekelne-e a tudományos diákköri munka.”

Tovább

Fodor Renáta Kitti, OTDK I. helyezés (2013)
„Egy szép őszi délután még 2012-ben azzal kerestem meg későbbi témavezetőmet, hogy szeretnék demonstrátor lenni és jobban részt venni a kari életben. A beszélgetésünk során felmerült a tdk lehetősége, mert akkor már kezdtem olyan nagy terveket dédelgetni, mint jó lenne, ha doktori fokozatom lenne, ehhez előbb persze be kell jutni a doktori képzésbe, a bejutásnak pedig – témavezetőm szavaival élve, máig kísértenek :) - »szükséges, de nem elégséges feltétele a tdk-zás«.”

Tovább

Schuszter Tamás, OTDK I. helyezés (2013)
„A TDK-ra való készülés, illetve az OTDK-n való részvétel volt az egyetemen eltöltött éveim során az eddigi legnagyobb kihívás és egyben a legjobb csapatépítő tréning is.”

Tovább

Beke Eszter, OTDK Különdíj (2013)
„A konzulensem, dr. Ván Hajnalka motivált a TDK-n való részvételre, mert nagyon izgalmasnak és aktuálisnak találta a környezeti számvitel témáját.”

Tovább

Uhrin Ákos, OTDK I. helyezés és III. helyezés (2013)
„Sosem tudtam igazán, hogy mi az a TDK, és hogy az mire való. BA-s éveim vége felé jártam, és még mindig nem volt elképzelésem, hogy miből kellene szakdolgozatot írnom.”

Tovább

Fekete Boglárka, OTDK Különdíj (2013)
„Mindig is érdekelt a tudományos világ, így egyértelmű volt számomra, hogy egy országos versenyen is megmérettessem magam. Legfőképpen a kíváncsiság és a tudásvágy hajtott, viszont a legnagyobb motiváció témavezetőm, dr. Pelle Anita támogatása volt.”

Tovább

Pap Katalin, OTDK Különdíj (2013)
„Az igazat megvallva már a BA-s szakdolgozatomra kapott visszajelzések is motiváltak, majd mesterképzésen a Kutatásmódszertan kurzus keretében is felmerült a TDK, illetve a témám és annak kutatási lehetőségei.”

Tovább

Kasza Irén Éva, OTDK I. helyezés (2013), OTDK részvétel (2009)
„A motivációm elsősorban maga a témámon való tovább dolgozás volt. Természetesen a szakdolgozatírás alól történő felmentés is jól hangzott.”

Tovább