Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

TDK  --  "Miért kezdtem bele a TDK-ba?"

TDK — Aleksziev Péter Alexander

2014. május 19.

HírekIntézményi fordulókDolgozatok feltöltéseKari TDK kiválóságokLetöltések
„Miért kezdtem bele a TDK-ba?”A GTK OTDK sikereiGalériaGYIKTDK-pályázatok

Aleksziev Péter Alexander, OTDK Különdíj (2013)

 1. Mi/Ki motivált arra, hogy részt vegyél a TDK munkában?

  Úgy voltam vele, hogy a BA képzésben mindenképp kell szakdolgozatot írni, akkor miért ne írjak egy jobb dolgozatot. Ezen kívül az is jól néz ki az önéletrajzban, ha véletlenül OTDKt nyerek vele.

 2. Hogyan találtad meg a TDK-témát és témavezetőt?

  Volt pár téma, ami érdekelt, beszéltem a szakcsoport oktatóival, így forrott ki a témakör. A pontos téma pedig a kutatás elején, a szakirodalom tanulmányozása után lett meg.

 3. Milyen készségekre tettél szert, melyet a TDK-zás során nyertél, és később, egyetemi tanulmányaid alatt/munkád során tudtad használni?

  A dolgozatot főként külföldi szakirodalomra támaszkodva írtam, ami segített a külföldi mesterszakon abban, hogy gyorsabban dolgozzam fel az angol nyelvű irodalmat. A BAn nem nagyon kellett angolul olvasni.

 4. Miért ajánlanád másoknak is a TDK-munkában való részvételt?

  Szakdolgozatot mindenképp kell írni, szerintem hasznos egy kicsit feszegetni a határainkat. Érdekes tapasztalatokat lehet szerezni, sokat lehet belőle tanulni. Ha az ember talál egy témát, ami érdekli, akkor az a későbbiekben hasznos lehet, hogy ért is hozzá. Nem utolsó sorban az önéletrajzban is jól mutat, pláne ha a megpályázott munkakörhöz kapcsolódik a téma.