Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2013. Április

Kimagasló érdeklődés mellett folytatódott az Ecopol Gazdasági Estek

Farkas_Beata_Ecopol

Április 17.-én került sor az Ecopol Gazdasági Estek második előadására, amely során Dr. Farkas Beáta, az SZTE GTK intézetvezető egyetemi docensének rendkívül izgalmas és informatív előadását hallhatták az érdeklődők.

 

2013. április 22.

Az est témája igazán aktuális volt: az EU kohéziós országainak válságkezelése. Az előadás során Dr. Farkas Beáta részletesen bemutatta azokat a strukturális problémákat, amelyeket szinte az összes kohéziós országnak meg kellett tapasztalni, és amelyek ellen lépéseket kellett tenniük. Ilyen strukturális problémának számított a foglalkoztatás alacsony szintje, illetve a beruházások elmaradása. Az előadáson részletesen felsorolásra került az is, hogy milyen gazdaságpolitikai intézkedéseket tettek az EU országai a válság hatásainak ellensúlyozására valamint, hogy ezek mennyire voltak hatékonyak.

 

Az előadást követően egy közel egy órás szakmai beszélgetés vette kezdetét, amely során a hallgatóságban felmerülő kérdésekre, észrevételekre reagált az előadó, illetve Dr. Pelle Anita egyetemi docens, aki az est beszélgetésének szakmai moderátora volt. A kérdésekben legtöbben arra keresték a választ, hogy az ún. best practice válságkezeléseket miként lehetne hazánkra applikálni, illetve olyan aktuális kérdések is felmerültek, mint a ciprusi helyzet.

 

Az estet tehát leginkább a remek előadással, nagy érdeklődéssel és élénk szakmai beszélgetéssel lehet jellemezni.