Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2013. Április

Gratulálunk! Mátyus Ákos, a GTK mesterszakos hallgatója az év tehetsége 2013-ban

Mátyus Ákos

25 arany-, 37 ezüst- és 74 bronz fokozatú hallgató –– ezek a számai az SZTE Tehetségpont 2013-as Kiválósági listájának, amit április 25-én hirdettek ki több más egyetemi, alapítványi és vállalati ösztöndíjjal együtt az SZTE Rektori Hivatalának dísztermében.

2013. április 26.

Elõször 2012-ben hirdette meg a tehetséggondozó szervezet a Kiválósági listát, amelyre évente pályázhatnak a hallgatók. A teljesítmények függvényében bronz-, ezüst- és aranykategóriájú tagok alkotják a pályázók közül a legkiválóbbak táborát a következõ kategóriákban: alap-/mester-/osztatlan képzés, doktori képzés, valamint mûvészek és sportolók.


A Tehetségpont a legtöbb pontot elért aranyfokozatra felterjesztett pályázókat külön címmel jutalmazta.


A graduális képzés abszolút gyõztese, az Év Tehetsége 2013-ban Mátyus Ákos elsõéves közgazdálkodás és közpolitika mesterszakos hallgató, akinek fõ témája a kisebbségi lét vizsgálata, különös tekintettel a határon túli magyarságra. Az elmúlt idõszakban nyitott a szomszédos országok többségi nemzetei irányába, elsõsorban a balkáni térségben. Másrészt gazdasági szemléletû vizsgálódásokat is végzett ezen a területen.


A Gazdaságtudományi Kar oktatói és hallgatói nevében szívből gratulálunk Mátyus Ákos hallgatónknak kiemelkedő teljesítményéért és további sikerekben gazdag tanulmányokat kívánunk.