Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2012. November

A GTK is képviseltette magát az SZTE nyílt napján

WP_000237

A Szegedi Tudományegyetem 2012. november 22-én tartott, 15 órakor záruló nyílt napján nemcsak az egyetemi karok, hanem más egységek is bemutatkoztak. Az egyetem alternatív programokkal várta a látogatókat: volt SZTE kvízjáték, pecsétgyűjtő játék és karrierjósda is.

2012. november 23.
A Szegedi Tudományegyetem november 22-i nyílt napjára kétezernél is többen regisztráltak. A programnak otthont adó SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba az ország számos területéről érkeztek diákok, sokan még Szerbiából is átjöttek, hogy az SZTE képzéseiről érdeklődjenek. A messzebbről érdeklődők között voltak, akik már reggel 6 órakor vonatra ültek, hogy időben érkezzenek a nyílt napra.

A Gazgadástudományi Kar standjánál szinte folyamatosan álltak az érdeklődők. Sokan osztálytársaikkal, míg mások szüleikkel érkeztek, hogy a közelgő döntést minél biztosabban hozzák meg. A felvételi követelményeken kívül sokan érdeklődtek a matekos tárgyak iránt. Leggyakrabban azt kérdezték, melyek a matekos tárgyak és mennyire nehéz őket teljesíteni. Nehéz lenne felsorolni, mi mindenről szólt ez a nap, de talán leginkább a vizsgákról, az angol nyelvű kurzusokról, az Erasmus programról és későbbi elhelyezkedési lehetőségek iránt érdeklődtek a középiskolásak.


A nap folyamán a diákok pecséteket gyűjthettek a kari egységektől. Aki mind a 12 egyetemi kar pecsétjét begyűjtötte, részt vehetett az SZTE kari ajándékcsomag sorsoláson, ahol számos nyeremény talált gazdára. A Gazdaságtudományi Karnál általános műveltségi és gazdasággal kapcsolatos kérdésekkel, valamint egy ún. „csomagolásfelismeréssel” kellett szembenézniük a pecsétgyűjtőknek. A feladat során 9 terméket láttak, melyek márkajelzése le volt retusálva, így feladatuk az volt, hogy találják ki, mely terméket mely gyártjóhoz tartozik, milyen márkajelzés hiányzik a csomagolásról.


Akik lemaradtak a nyílt napról, jöjjenek el 2012. december 10-én saját, kari nyílt napunkra is! Számos érdekes programmal várjuk a középiskolás diákokat, melyek által közelebbről is megismerhetik a Gazdaságtudományi Kart és az itt tanuló diákokat.


A nyílt napon levetített előadás prezentációja ide kattintva letölthető.


További információk honlapunkon: http://www.eco.u-szeged.hu/informaciok/nyilt-nap/szte-gtk-nyilt-nap

További információk Facebook-on: https://www.facebook.com/events/546163975398604/