Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2015. Január

Diplomaosztó a Gazdaságtudományi Karon

Diplomaosztó

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán 2015. január 23-án az előírt feltételek szabályszerű teljesítése után 90 jelölt diplomájának átadására került sort a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

2015. január 23.

Dr. Vilmányi Márton a GTK dékánja köszöntőjéből megtudhattuk, hogy a tanulmányi statisztikák tükrében a most diplomát szerzett hallgatók diplomáinak átlaga a pénzügy és számvitel alapszakon volt a legmagasabb, 4,11. Idén 23 hallgatónk vehetett át jeles diplomát.

A dékán beszédében hangsúlyozta: „Önök közgazdászként a társadalom gazdasági jelenségeinek megértését, formálását választották hivatásul. Önöket tanulmányaik során az üzleti vagy gazdasági teljesítmény befolyásolására képeztük azzal a céllal, hogy ne csupán sikeresek legyenek, hanem az okokat és a következményeket tudatosan mérlegelve teremtsenek gazdasági hasznot. Itt, a mai napon hadd hangsúlyozzam kötelezettségünket, melyet szakmánk nevében is hordoz: a „köz” érdekében vállalt felelősségünket. Közösségekért kell dolgoznunk, nem a pénzért, bármennyire is ez az eszközünk. A termelt profit nem haszon, csak járadékvadászat, ha nem párosul értékteremtéssel. Az értékteremtés nélküli haszonhoz vezető út pedig nem közgazdasági, bármennyire is gazdasági eszközökkel végzik. Jean Monnet szerint „kétféle ember van: az egyik valaki akar lenni, a másik valamit akar tenni”. Munkájuk értékét tetteik és nem pozícióik fogják meghatározni.”

Ezúton is gratulálunk minden végzett szegedi közgazdásznak!

Az oklevelek átvételéről készült fotókat a www.fotofolder.hu oldalon lehet megtekinteni és megrendelni.