Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2014. Szeptember

Innovátor és startup képzés indul

igen_main_blue

Az iGen Egyesület megkezdi működését Szegeden is.

2014. szeptember 09.

Az Innovatív Generáció (iGen) Egyesület célja, hogy ötletgazdákból, megvalósítókból és az őket támogatókból létrejöjjön egy országos hálózat, és az innovátorok meríthessenek a közös tudásból és kapcsolatrendszerből. Az iGen Egyesület elsőként Szegeden és Debrecenben kezdi meg aktivitását, a helyi innovátorok hálózatba szervezését.

Rét Zsófia, elnök: "nagyon örülünk, hogy az Egyesület alig két hónapos fennállása alatt akkora igény mutatkozott az országban, hogy szegedi és debreceni szervezők is bejelentkeztek a helyi megvalósításra. Büszkék vagyunk, hogy az iGen képzésen részt vett, más városhoz kötődő végzősök ügyüknek érzik az iGen szemléletének terjesztését. Úgy érezzük, gyorsan beigazolódott az Egyesület fő célkitűzése." Dudás Csaba, az iGenszeged vezetője "lelkes, hogy végre Szegeden is megnyílik az út a jövő innovátorai előtt, hogy fejlesszék magukat".

Az Egyesület tevékenysége azokat is támogatja, akik vállalkozásként vagy civil kezdeményezésként képzelik el ötletük megvalósítását. A kezdeményezés várja mindazok jelentkezését, akik saját térségükben élnének az események és a kapcsolati háló nyújtotta lehetőségekkel, vagy tennének azért, hogy a helyi innovátorhálózat fejlettebb és aktívabb legyen.

A szegedi képzések szerdánként 6 órától kerülnek megrendezésre a belvárosi Irinyi Bisztróban. A jelentkezés aktív, további információk a www.igenschool.info/igenszeged/ honlapon és a Facebook oldalukon (http://facebook.com/igenszeged) elérhetőek.