Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2014. Október

Jelentkezés februárban induló mesterképzésekre

gtk59

2014. október 15-től lehet jelentkezni a 2015 februárjában induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre. A jelentkezéseket kizárólag az e-felvételi rendszerén keresztül lehet benyújtani 2014. november 15-ig.

2014. október 21.

A jelentkezés benyújtása

Az SZTE GTK-n meghirdetett, februárban induló mesterképzésekre azok jelentkezhetnek, akik legkésőbb 2015 januárjáig felsőfokú végzettséget szereztek.

A jelentkezéseket csak az e-felvételin keresztül lehetséges benyújtani. A felsőoktatásba történő jelentkezés online változata, az e-felvételi – a felvi.hu oldalon történő regisztráció után – a jelentkezési határidőig folyamatosan a felvételizők rendelkezésére áll. A rendszerben az adatok elmenthetők, így nem szükséges egyszerre minden információt megadni, mert az űrlapok kitöltése bármikor folytatható.

Legkésőbb 2014. november 15-ig lehet a kiválasztott keresztféléves képzésekre jelentkezni, illetve feltölteni a pontszámításhoz szükséges vagy egyéb, a jelentkezéshez csatolandó dokumentumokat az e-felvételi rendszerben. A csatolandó dokumentummásolatok, igazolások formai és tartalmi követelményeit a Felvi.hu-n olvasható, A 2015. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás során benyújtandó dokumentumok című fejezet tartalmazza részletesen.

A végleges jelentkezéseket november 23-ig kell hitelesíteni. A hitelesítés történhet Ügyfélkapun keresztül, vagy a hitelesítő adatlapot kinyomtatva, kitöltve az Oktatási Hivatal (1443 Budapest, Pf. 220) postacímére beküldve.

Amennyiben valamilyen dokumentum a jelentkezési határidőig még nem áll rendelkezésre, akkor azt legkésőbb pótolni2015. január 8-ig lehet pótolni, és eddig lehet a sorrendet is módosítani.

A felvételi eljárás tudnivalóit, szabályait és a meghirdetéseket tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató kizárólag elektronikus formában jelenik meg.

Eljárási díj

A felvételi eljárás alapdíja 9000 Ft, amelyért összesen három jelentkezési helyet lehet megjelölni. Ugyanazon intézmény azonos szakjának állami ösztöndíjas és önköltséges meghirdetése - bár jelentkezéskor külön sorban kell feltüntetni – az eljárási díjak számításakor egy jelentkezési helynek minősül. Minden további jelentkezési helyért 2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni. Összesen maximum öt helyet lehet megjelölni.

A keresztféléves felvételivel kapcsolatos határidők

A jelentkezés véglegesítésének határideje: 2014. november 15.
A jelentkezés hitelesítésének határideje: 2014. november 23.
Dokumentumpótlási határidő: 2015. január 8.
Ponthatárok várható kihirdetése: 2015. január 22.

Az egyes mesterszakok belépési követelményeiről, a felvételiről és a felvételi pontok számításáról a képzések menüpont ad tájékoztatást.