Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2014. Május

Kisfeszültségű elektromos szerelvények és biotechnológia egy teremben

Ecodemai_utolso_eloadas

2014. május 7-én zárult az SZTE GTK és a Móra Ferenc Szakkollégium közös szervezésében a Sikertörténetek első kézből sorozatunk.

2014. május 10.

Zárásként "igazi nagyágyuk" voltak vendégeink; Duda Ernő a Solvo Biotechnology Zrt. elnöke, és Károlyi László a Legrand Zrt. elnöke. Így a közgazdászok, biológusok, informatikusok, és minden vállalkozás és a vállalati gazdaság iránt érdeklődő számára érdekes előadásokon vehettünk részt.

Első körben a Legrand Zrt múltjával és jelenével ismerkedhettünk meg egy nagyon jól felépített és érdekes előadás keretei között. Károlyi László elmondta, hogy a Legrand Csoport világelső a kisfeszültségű elektromos szerelvények területén. Magyarországi leányvállalata székhelye Szentesen található. A cég történetének elmesélése után, betekintést nyerhettünk a termékek csoportjába, de a vevőkör, a logisztika, a marketing is szóba került, amelyek a cég számára kiemelt fontossággal bírnak.

Ezt követően Duda Ernő vette át a szót és bevezetőjében felhívta a figyelmet arra, hogy mennyire más problémákkal kell szembenéznie egy világméretű cég vezetőjének, mint egy vállalkozónak. A Solvo Biotechnology Zrt. kezdeti megalakulásától végigkövethettük a cég fejlődését napjainkig, beleértve a hullámvölgyeket és buktatókat is. Színes történetekkel fűszerezve világított rá az előadó, hogy milyen készségek és képességek szükségek egy vállakózónak, hogy sikeres lehessen.

Mindkét prezentáció után rengeteg kérdést tett fel a hallgatóság, ami ékes bizonyítéka annak, hogy milyen magával ragadó és dinamikus előadásokkal sikerült lezárni ezt a rendezvénysorozatot.

 

A rendezvénysorozatról és az eddigi előadásokról itt tájékozódhat.