Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2014. Július

Túl a felén, de még messze a vége

SAM_0925

2014. július 31.

2014. augusztus 01.

A csütörtöki napon a NAV Dél-alföldi Regoinális Igazgatóságának munkatársai várták programokkal az EcoCamp táborban résztvevő középiskolás diákokat. A reggeli után egyből egy kibogozhatatlannak tűnő feladat megoldása érdekében alkottak párokat a diákok: különböző adózási kérdéseket fejtettek meg, amit Nagyné Szarka Marian és Fazekasné Földházi Ágnes állított össze nekik. Ezt követően az adózás kialakulásának történetébe kaptak betekintést a hallgatók és megtudhatták, hogy milyen titkokat rejt a vámrendszer.

A NAV munkatársai kiadós ebédet követően hasznos információkat osztottak meg a táborozókkal az elektronikus ügyintézést illetően, amely a későbbiekben nagy hasznukra lehet idő- és költségtakarékossági szempontokból egyaránt. Mint kiderült, sokak már rendelkeznek ügyfélkapuval, sőt már a használatával is tisztában vannak, hiszen idén jelentkeztek felsőoktatási képzésbe. Az előadássorozat utolsó eseményeként a pénzügyi nyomozók prezentációjukban kitérek a cégtemetők és egyéb pénzügyi bűncselekmények ismertetésére.

A késő délutáni órákban a jól bevált, mégis megunhatatlan számlaszámháborúra került sor, majd a kollégiumba visszatérve újabb feladatokkal kellet szembenéznie a diákoknak - a Móra szakkollégium kreativitásának köszönhetően.


Galéria:
SAM_0915