Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2014. Július

Tovább robog az Ecocamp

SAM_0045

Az előző napi csapatépítés és izgalmas városi vetélkedő után a második nap délelőttjén három interaktív előadás is várta a tábor résztvevőit.

2014. július 31.

Prónay Szabolcs és Révész Balázs a marketing különböző érdekes területeinek megismerésére invitált minket: az árdifferenciálás és az elektronikus kereskedelem volt a délelőtt témája. Az oktatók először a fiatalok tájékozottságát tesztelték különböző mindennapi árucikkek értékének megtippelésével, ezután felvetették a kérdést, hogy vajon miért is hajlandó többet fizetni a fogyasztó, és ekkor helyesen dönt-e. Révész Balázs az internet gyorsan változó világáról, és a kereskedelem abban betöltött helyéről beszélgetett a hallgatókkal. Megtudhatták, hogy milyen hihetetlen sebességgel változnak a trendek, milyen jelentőséggel bír a mobil eszközök terjedése, mennyit költenek a vásárlók az interneten és azt, hogy vajon kik azok, akik ott vásárolnak.


A marketing után pénzügyeké lett a főszerep. Kiss Gábor Dávid egy hétköznapi témát dolgozott fel a tábor résztvevőivel: családi pénzügyek tervezésével foglalkoztak, amivel már a hallgatóság is minden bizonnyal találkozott fiatal kora ellenére is.


Az ebéd után pedig egy olyan interaktív előadáson vehettek részt a táborozók, ahol a magyar feltalálók által indított és mára már nagy sikernek örvendő Prezi-vel ismerkedhettek meg. Bevezetésként megtudhatták, hogy mire érdemes odafigyelni egy jó prezentáció elkészítésénél, illetve, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak a Prezi-nek a hagyományosnak nevezhető PowerPoint mellet. Ezt követőn lehetőséget kaptak arra, hogy kipróbálhassák a programot és élesben is megmutathassák társaiknak, hogy milyen előadói képességekkel rendelkeznek. A feladat egyszerűnek tűnt, azonban azt is megtanulhatták a fiatalok, hogy gyakran bizony elég sok nehézséggel és akadállyal kell szembenézni egy-egy hasonló projektmunka kivitelezésénél. Az prezik Barnabásról, a szegedi GTK kabalafigurájáról meséltek el egy-egy történetet, hogy hogyan is tudja túlélni egy ilyen meleg bundával rendelkező állat a nyári kánikulát. Végül minden egyes csapat előadta a prezentációját, aminek témája kötött volt ugyan, de az EcoCamp palántáknak ez nem jelentett gondot, hiszen rengeteg vicces és kreatív ötlete tudtak belecsempészni a mondanivalójukba.


Természetesen az esti csapatépítés se maradhatott el. Először Dardos Dávid szervezésében egy pénzügyi drámajátékban vehettek részt a táborlakók. Itt bizonyos szituációkban kellett érvelniük valami ellen vagy mellett. Téma volt például a megöröklött régi családi ház eladása vagy megtartása. A játékban középiskolásaink bizonyították rátermettségüket, hiszen egymás után zúdították egymásra a jobbnál jobb érveket. Az estet pedig egy könnyed activity-vel zárta a tábor, ahol a szokásos feladványokon felül olykor egy-két híresség mutogatásra került.


Galéria:

SAM_0020