Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2014. Július

Jubileumi diplomaosztó a Gazdaságtudományi Karon

diplomaoszto2014nyar

203-an vehették át diplomájukat a Szegedi Nemzeti Színházban.

2014. július 08.

A szinte napra pontosan 15 évvel korábban alapított Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 2014. július 4-én tartotta jubileumi diplomaosztóját. Visszatérve az első diplomaátadó ünnepségek helyszínére, újra a Szegedi Nemzeti Színház adott otthont az eseménynek. Az előírt feltételek szabályszerű teljesítése után 203 jelölt diplomájának átadására került sort

 

A jubileumi ünnepségen Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Dr. Mészáros Rezső, a József Attila Tudományegyetem korábbi rektora idézte fel a karalapítás történetét. Mindketten hangsúlyozták a dél-alföldi közgazdászképzés indulásának jelentőségét, és méltatták a szegedi közgazdászok által elért sikereket. A Csongrád megyei vállalkozások üdvözletét Szeri István, a Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara tiszteletbeli elnöke tolmácsolta a jelenlévőknek.

 

Dr. Vilmányi Márton ezekkel a szavakkal búcsúzott a frissen avatott közgazdászoktól: „Munkájuk során ne feledjék, Önök innen jöttek! Minden elődjük, minden tanáruk egy lehetőség. Sosem lesznek egyedül, éljenek vele! Éljenek vele, de adjanak is e közösségnek, most már Önök is felelősséggel tartoznak érte! Adjanak hitet, támogatást, adjanak elvárást, tapasztalatot, ismeretet, megannyi további lehetőséget!”

 

Ezúton is gratulálunk minden végzett szegedi közgazdásznak!

 

Az oklevelek átvételéről készült fotókat a www.fotofolder.hu oldalon, az ünnepségről készült videofelvételeket aTiszapART TV honlapján (www.tiszapart.hu) lehet a Diplomaátadó menüpont alatt megtekinteni és megrendelni.

A végzősök évkönyve elektronikus formában elérhető a Szegedi Tudományegyetem Alma Mater szervezetének honlapján, az http://sztealmamater.hu/hu/evkonyv oldalon.