Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2014. Február

Ujvári János diplomadíj-pályázat felhívás a 2014 júniusában végzős hallgatók részére

sztnh

Az alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók szellemitulajdon-védelmi tudásának bővítése érdekében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) pályázaton elnyerhető díjat létesít végzős hallgatók részére.

2014. február 13.

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit.
A pályamű írása közben a hallgatók megismerhetik a szellemitulajdon-védelem elméleti alapjait, és betekintést kaphatnak eszközrendszerének gazdasági és jogi jelentőségébe gyakorlati oldalról is. A hallgatók a pályázaton való részvétellel olyan tudáshoz jutnak, amit a későbbiekben a munkaerőpiacon kutatóként, mérnökként vagy bármilyen más hivatás keretében is hasznosítani tudnak.


A pályázaton azok a felsőfokú alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók vehetnek részt, akik a 2013/14. tanév tavaszi félévének végén fejezik be tanulmányaikat.


A pályázat versenyeztetésen alapul, a hallgatók négy különböző kategóriában nyújthatnak be munkákat:

- szabadalom/használatiminta-oltalom

- védjegyoltalom

- formatervezésiminta-oltalom

- szerzői jog.


A pályázatokat az SZTNH által kijelölt bizottság értékeli. A négy meghirdetett kategória mindegyikében az első három helyezett kerül díjazásra az alábbiak szerint:

I. díj 150 000 Ft

II. díj 125 000 Ft

III. díj 100 000 Ft.

A pénzjutalomban nem részesülő hallgatók értékes könyvajándékot vehetnek át.


Határidők:
A pályázat jelentkezési határideje: 2014. február 23.
A diplomadíj-pályázat leadási határideje: 2014. június 30.

Részeletes információk a letölthető dokumentumban.