Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2014. Április

Középiskolások pénzügyi kultúrájáért

Econventio_Penzugyi_Nap_SZTE_GTK_2014-04-25_00060

2014. április 25-én rendezték meg a Pénzügyi Napot Szegeden.
 

2014. április 28.

Péntek délután több mint 80 középiskolás diák érkezett a szegedi GTK főépületébe, hogy felmérjék tudásukat, és egy jó hangulatú interaktív előadássorozaton vegyenek részt. Békéscsabáról, Kecskemétről, Mezőkovácsházáról, Orosházáról és Szegedről is érkeztek csapatok. A középiskolások pénzügyi ismereteit és attitűdjét mérő Econventio teszt eddigi tapasztalataira alapozva a pénzügyi nap célja, hogy játékos ismeretátadással segítse a pénzügyi ismeretek fejlesztését.


Az esemény megnyitóján Dr. Deák István, az SZTE GTK dékánhelyettese, Plesovszkiné Újfaluczki Judit, a KLIK Csongrád megyei tankerület igazgatója, Papp István, a Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóság főigazgatója és Sápi Ákos, az Econventio Egyesület elnöke köszöntötte az érdeklődő diákokat és tanáraikat.Ezt követően 5 középiskolás csapat 5 különböző témában 5 különböző helyszínen töltötte el a délutánt fél órás turnusokban egy kis rotációval fűszerezve. Az egyes helyszíneken megtudhatták a csapatok, hogyan érdemes elkölteni a lottónyereményt, milyen egy családi költségvetés tervezete. Emellett pénzügyi önismereten, Ecocreative játékon vehettek részt, illetve betekintést nyerhettek az adózási ismeretekbe is játékos formában. Mindebben Durszt Anikó, Szarka Mariann, Földházi Ágnes, Dr. Kincsesné Dr. Vajda Beáta, Fata László és Dr. Kosztopulosz Andreász segítettek nekik.


Természetesen a frissítő sem maradt el. A szünetben szendvicsekkel, pogácsával és üdítővel várták a résztvevőket az aulában, ahol a diákok megismerkedhettek egymással és az előadókkal is beszélgethettek. A nap végén pedig sor került az eredményhirdetésre, majd az Econventio teszt kitöltői között kiosztottak egy laptopot, egy tabletet és egy fényképezőgépet.


Galéria:


Econventio_Penzugyi_Nap_SZTE_GTK_2014-04-25_00010