Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2013. Október

Megtudhattuk, hogy mennyi az annyi

karrier_iroda

Ficza János, a Workania PR menedzsere tartott előadást a hazai bérek, különösen a közgazdász bérek alakulásáról.

2013. november 02.

Megtudhattuk, hogy melyek a legjobban fizető állások, és hogy ezekben a pozíciókban mennyit lehet keresni - hogy például egy multinacionális cégnél a felsővezetők akár álomfizetést is elérhetnek. Azonban számít az is, hogy mely régióban helyezkedik el az ember. Budapesten, Fejér, valamint Komárom- Esztergom megyében a legmagasabb a bruttó átlagfizetés, míg a sort Békés, Csongrád és Szabolcs-Szatmár megye zárja.
Sajnos azzal is szembesültünk, hogy a nemek közötti bérszakadék még napjainkban is fennáll. Tehát a legideálisabb eset, ha Budapesten, multinál, felső- vagy középvezetőként dolgozó férfiak vagyunk.
Ficza János kitért többek között a jutalékok és bérek rendszerére is. Mint megtudtuk, a multiknál a legtöbb a juttatás. Kis- és középvállalkozások esetében csupán SZÉP kártyára vagy Erzsébet utalványra számíthatunk.

Akkor következzen, amire mindenki kíváncsi: közgazdász pályakezdőként, avagy 1-2 éves tapasztalattal Csongrád megyében 140-170.000 Ft a bruttó átlagkereset. Ennek ismerete sokat segíthet a bértárgyaláson, ahol érdemes elvárt fizetési sávot meghatározni a pontos összeg kimondása helyett.

Galéria:

1396676_685006428191388_1023333532_n