Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2013. Március

SzegedBoost - Prezi story


135198_360509570728905_1502793734_o

2013. március 12-én a SzegedBoost Vállalkozói Klub vendége Halácsy Péter, a Prezi.com társalapítója és CTO-ja volt. Az előadására az Szent-Györgyi Albert Agora díszterme megtelt, több mint 200-an voltak kíváncsiak a Prezi Story-ra.

2013. március 29.

A Prezi.com egy online prezentációkészítő szoftver, segítségével könnyen és egyszerűen lehet látványos prezentációkat készíteni iskolai vagy munkahelyi célokra. A Prezi magyar alapítású cég, 3 budapesti fiatal alapította 2008-ban, Somlai-Fischer Ádám, Árvai Péter és Halácsy Péter. Vállalkozásuk jelenleg több mint 100 munkatárssal dolgozik együtt a világ minden tájáról Dél-Koreától Mexikóig budapesti és san franciscoi kirendeltséggel, rendszerüket pedig 20 millióan használják világszerte. A Prezit 100 millió dollárnál is nagyobb értékűre becslik.

Halácsy Péter előadásának első részében elmesélte, hogyan jött az ötlet ahhoz, hogy egy addig ismeretlen megoldással kiváltsák a Power Pointos prezentációkat, illetve hogyan jutottak el a Szilícium Völgybe és milyen lépéseket kellett megtenniük, hogy ekkorára tudják növelni a vállalkozást. A Prezi.com elindulásánál fontos szerepet játszott az, hogy eleve célzottan a nemzetközi piacra szánták a terméket, és nem álltak meg apró problémáknál, hibáknál, hanem lankadatlanul folytatták tovább a munkát.

Péter előadásának második részében arról volt szó, miért is olyan fontos számukra a csapat, hogyan lehet kialakítani egy olyan munkahelyi közösséget, ahol mindenki érti és érzi munkájának a súlyát, és mégis felszabadultan tud együtt dolgozni. A munkatársak nemcsak együtt dolgoznak, de közös programokat, jótékonysági akciókat is szerveznek.

A céges kultúrájuk példájaként a Netflix online médiaszolgáltató 'aranyelveit' hozta fel, amelyet ők is követnek:

  • az emberi és szakmai értékek megbecsülése;
  • a kiemelkedő teljesítmény értékelése egy meritokratikus rendszerben (az egyén pozíciója a teljesítményétől függ, semmi mástól);
  • a munkatárs szabadsága és felelősség-érzete;
  • nincs ellenőrzés, csak a végeredmény számít;
  • cégen belüli csapatok, amelyek az értékek mentén csoportosulnak, de függetlenek egymástól;
  • motiváló fizetés;
  • szakmai előrelépések biztosítása.

 

A Prezi komoly erőforrásokat fektet a fiatalok jövőjének támogatásába is, a legújabb projektjük, a Bridge Budapest közös a másik kettő magyar alapítású befutott multicéggel, a LogMeIn-nel és a Ustreammel. A Bridge Budapest összefogja a sikeres magyar startupokat, és célja, hogy fiatalok számára lehetőséget teremtsen az ötleteik megvalósítására. Teljes finanszírozású ösztöndíj-programot indítottak el egyetemisták és újságírók számára, hogy olyan cégeknél szerezhessenek munkatapasztalatot, mint a Facebook, a SoundCloud vagy a Twitter. További információk a BB weboldalán: www.bridgebudapest.org