Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2013. Február

A kockázati tőkés, aki dombra ment fel és hegyről jött le, avagy lehet-e az ember...

RD_marcius_4

A Regionalista Diákkör szervezésében március 4-én 16:30-tól tart előadást Dr. Makra Zsolt. Az előadás címe: A kockázati tőkés, aki dombra ment fel és hegyről jött le, avagy lehet-e az ember egyszerre tudós és befektető Magyarországon?

 

2013. február 25.

Dr. Makra Zsolt a Szegedi Tudományegyetemen szerzett közgazdász diplomát, vállalkozásfejlesztési szakirányon. Gazdálkodástudományi Phd fokozatát pedig a Pécsi Tudományegyetemen kapta informális kockázati tőke témakörben. 2003-ban az OTDK-n I. helyet ért el. Végzése után a VÁTI-nál regionális fejlesztési programok koordinátoraként tevékenykedett, majd kockázatitőke-befektetési tapasztalatot szerzett a Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt-nél portfoliókezelési munkatársként, ezt követően az INNOSTART-nál dolgozott, ahol létrehozta és vezette az Első Magyar Üzleti Angyal Hálózatot.2010-től

2012 őszéig a kockázatitőke-befektetésekkel foglalkozó Docler Investments ügyvezetője, jelenleg saját cégénél és a Central Fund Zrt-nél tanácsadó.

 

A Regionalista Diákkör a regionális és környezeti gazdaságtan mesterszakról 2011-ben kiindult hallgatói kezdeményezés, amelyet megújult formában indítunk útjára. Ennek keretében a karon végzett szakemberek regionális és környezeti témákkal kapcsolatos előadásait hallgathatják meg, amelyeket a téma közös megvitatása követ.


Időpont: 2012. március 4. 16:30

Helyszín: SZTE GTK KO, Aula (6722 Szeged, Kálvária sgt. 1.)


Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

Elekes Zoltán

email: elekes.zoltan@eco.u-szeged.hu