Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2013. December

Közép- és Kelet-Európával zárult a sor

erasmuskelet

A nagysikerű Mediterrán és Nyugat-Európa estek után Közép- és Kelet-Európa országait mutatták be Nekünk a már sokat tapasztalt hallgatók.

2013. december 19.

December 11-én ismét egy jó hangulatú Erasmus est vette kezdetét a GTK főépületének aulájában. Az est kezdetén Lengyelországot mutatta be nekünk egyik hallgatónk, akik igen sokat utazott az országon belül, hogy minél több helyet láthasson és minél több élménnyel gazdagodhasson. Megtudhattuk, hogy milyen hasonlóságok és milyen különbségek vannak országaink között.

A folytatásban Törökország került a középpontba, aminek az éghajlati adottságai sok mindenkinek vonzóvá tehetik az ottani helyeket. Ráadásul a kultúrája és a helyiek mentalitása is igazán különleges élményeket kínálhat, hiszen a jó hangulat és a felejthetetlen bulik garantáltak az egyetemistáik számára.

Végül Csehországról számolt be nekünk két diák, akik az ottani Opavai Egyetemről jöttek hozzánk 2 hónapra, hogy itt végezzék a szakmai gyakorlatukat. Így igazán mélyreható és hiteles előadásban vehettünk részt. Megtanították nekünk, hogy milyen kifejezéseket kell tudnunk ahhoz, hogy kiváló időt töltsünk Csehországban, és arra is sor került, hogy megkóstolhassuk országuk büszkeségét, az igazi cseh sört.

Reméljük, hogy a következő félévben folytatódik ez az előadás sorozat, mert tényleg hasznos információkkal és kapcsolatokkal látja el az érdeklődőket.

Galéria:
Közép- és Kelet-Európa