Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2013. Augusztus

EcoCamp 2.0 - az utolsó nap eseményei

SAM_0048

Az utolsó nap a reggelit követően Dr. Kosztopulusz Andreász tartott előadást a Pénzügyi Információforrásokról. Ennek keretében a gyerekek kisfilmek segítségével megismerkedtek a PSZÁF-fel, illetve annak tevékenységével.

2013. augusztus 04.

A délelőtt során többek között információt kaptak arról is, hogy mire kell figyelni a bankszámla választásnál, illetve egy feladat keretében a tanultakat a gyakorlatban is alkalmazták. Emellett kitöltöttek egy pénzügyi önismereti tesztet is. Ezt követően a gyerekek három csoportba rendeződbe járták körbe Szeged nevetes pontjait és végezték el a kiírt feladatokat. Ennek megfelelően eladtak egy általuk választott terméket az utca emberének, vagy nevelték adókövető magatartásra a járókelőket.


A hosszú, de hasznos városi sétáról az ebédet követően prezentációt készítettek a héten tanult Prezi.com-mal. A prezentáció elkészítését követeőn a tábor résztvevői kaptak egy kis szabadidőt, hogy fellélegezzenek és felkészülhessenek a tábor záróestéjére. Vacsora után a csapatok bemutatták prezentációikat, ahol az egyetemi hallgatókból álló zsűri egy meghatározott szempontrendszer szerint pontozta a feladatok teljesítése mellett a csapatok kreativitását és humorát is. Habár a zsűri felállított egy sorrendet a csapatok között, abban mindenki egyetértett, hogy mindhárom csapat magas színvonalú munkát végzett.


Természetesen az este ezzel nem ért véget. Az elmúlt egy hét eseményeit fényképek formájában elevenítette fel a csapat, majd a teljes hét értékeléseként mindenki egy-egy oklevéllel és egy-egy - a szervezők által készített - ajándékkal lett gazdagabb. Az ajándékozás után a FélEmlék zenekar koncertjén engedhették ki a fáradt gőzt a tábor résztvevői és szervezői, majd az est zenés-táncos mulatsággal zárult.