Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2012. Február

Ingyenes tőzsdei előadás a Szegedi Tudományegyetemen

BET_logo_uj

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) közel egy évtizede foglalkozik a hazai pénzügyi kultúra fejlesztésével. A társaság az elmúlt években számos road show-t, szakmai előadást tartott a nagyvárosi egyetemeken, főiskolákon és a fővárosban egyaránt.

2012. február 07.

Az idei programsorozat jegyében a Tőzsde 2012. február 8-án, 17.00 órakor a Szegedi Tudományegyetemen (6722 Szeged, Kálvária sgt. 1., Aula) tart ingyenes előadást tőzsdei alapismeretekről. A rendezvényre bárki jelentkezhet a www.bet.hu/befektetők/befektetői rendezvények oldalon. A környező európai országokhoz hasonlóan, Magyarországon is a lakosság a tőkepiac, és ezzel a gazdaság egyik legfontosabb mozgatórugója, ezért a BÉT kiemelt figyelmet fordít a magyar magánbefektetők képzésére.


A Tőzsde oktatási programjának keretén belül elsődleges cél, hogy a lakosság tájékozott legyen a befektetési lehetőségekről, és mindenki a pénztárcájának és kockázatvállalási hajlandóságának legmegfelelőbb pénzügyi eszközt válassza befektetése tervezésekor.


2008-ban, a pénzügyi válság kirobbanásakor a hazai magánbefektetők jó időben ismerték fel a tőzsdézésben rejlő lehetőségeket, és miközben a részvények ára mélyponton volt, bevásároltak részvényekből. Ők azok, akik azóta is a hazai parkett hűséges szereplői, és egy kis piacfigyeléssel, megfelelő időpontban történő eladással időközben kisebb-nagyobb haszonra is szert tehettek. Mindez köszönhető részben annak, hogy ma már a Budapesti Értéktőzsde kereskedését rendkívül egyszerű elérni: személyesen, telefonon és interneten keresztül is kereskedhetünk, a közhiedelemmel ellentétben akár kisebb összeggel is.


Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!