Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2011. November

Vállalkozói klub indul a Szegedi Tudományegyetemen

Rektori

Gyakran esik szó róla hallgatói körökben, hogy jó lenne a vállalkozások működéséről életszerűbb tapasztalatokat szerezni már az egyetemi évek alatt. Természetesen a saját vállalkozás alapítása nem kis üzleti kockázatot hordoz magában a mai – nem éppen pozitív – gazdasági kilátások fényében, ezért a jó felkészülés jelentősége minden korábbinál nagyobb.

2011. október 26.

A Szegedi Tudományegyetem ezen felismerés által vezérelve évek óta kiemelt figyelmet fordít képzései, programjai színesebbé, gyakorlatiasabbá tételére. A november-decemberi időszakban megrendezésre kerülő – és a tavaszi egyetemi félévben folytatódó – vállalkozói klub új szemléletet követve mind az egyetemi graduális képzésben, mind a doktori képzésben részt vevő hallgatók számára tematikus, lebilincselőnek ígérkező programmal várja érdeklődő résztvevőit. A projekt a "Szeged Biopolisz Park - Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja" című, DAOP-5.1.2/C-09-1f-2009-0001 számú pályázat keretében, az Európai Unió támogatásával valósul meg.

A rendezvény keretében félévente 4-4 szakmai „vitaest” kerül megrendezésre neves, sikeres vállalkozók részvételével, akik saját eredményeiken túl az azokhoz vezető rögös utak tematikus bemutatására vállalkoznak keddenként 17 órai kezdettel az egyetem Rektori Hivatalának épületében a Dugonics tér 13. szám alatt.

A november 15-i vitaest házigazdája Dr. Csíkos Péter, a Gravity ügyvezető igazgatója lesz, aki az üzleti tervezés és partnerkapcsolatok kiépítésének gyakorlati tapasztalatairól és buktatóiról tart előadást. Radnai Tamás (korábban a Kész Kft. vezérigazgatója, majd egy közvilágítási LED lámpatestrendszer kifejlesztését végző cég fejlesztési vezetője) november 22-i előadásában az innovatív ötlettől a termék kifejlesztéséig tartó hosszú út során átgondolandó műszaki és gazdasági kérdések komplexitását mutatja be. November 29-én Dr. Nagy Norbert lesz a klub vendége: ő a tudásintenzív vállalatok létrehozásáról és a szellemi tulajdon védelmének szükségességéről illetve problémáiról osztja meg a hallgatósággal tapasztalatait. A félév záró előadását december 6-án Fábián Zsolt, a Factory Creative Studio Kft. ügyvezetője és kreatív igazgatója tartja a vállalatépítés és nemzetközi terjeszkedés témakörében.

A rendezvény céljával kapcsolatosan dr. Halmosi Péter egyetemi docens elmondta, hogy olyan, reményei szerint megújuló programot szeretnének létrehozni a Szegedi Tudományegyetemen, amely a „sztorik” szintjétől elrugaszkodva az általános érvényű „jó” és „rossz” gyakorlatok bemutatását is célul tűzi. Természetesen a rendezvény során életszerű élményekkel is gazdagodni fognak a jelenlévők, a tematizálás és a vitaestek második felét alkotó szabad beszélgetés új szemléletet tud majd kialakítani a vállalkozói létformáról – nyilatkozta dr. Kosztopulosz Andreász egyetemi docens, a rendezvény másik fő szervezője.

A rendezvény sorozatra a szervezők valamennyi érdeklődőt szeretettel várnak.

 

A Vállalkozói klubot bemutató prezentáció innen letölthető