Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2010. Március

SZTE GTK a Zöld Iroda versenyen

ZI_verseny_2010
 

A Gazdaságtudományi Kar elkötelezett a környezettudatos irodai alkalmazások meghonosításában, ezért csatlakozott örömmel a Dékáni Hivatal is a 2010. évi Zöld Iroda versenyhez.

2010. március 03.

A Szegedi Tudományegyetemet idén a 2009. évi nyertes Tanulmányi és Információs Központ vezetésével az SZTE Rektori Hivatal, és Hallgatói Szolgáltató Iroda mellett karunk is képviseli.

A Szegedi Tudományegyetem 2010-ben meghirdette a Zöld Egyetem programot, melynek keretében lehetőségeihez mérten igyekszik nagyobb hangsúlyt fektetni a környezetbarát megoldások, technológiák alkalmazására, a környezettudatos szemléletmód terjesztésére. Mint a régió legnagyobb munkáltatója, valamint közel 30000 hallgató „otthona”, kiemelt felelősséget érzünk a fenntartható fejlődés megalapozásában. Ennek egyik eszköze a zöld gondolkodásmód alkalmazása és terjesztése. A Zöld Iroda Program keretet biztosít elképzeléseinkhez, sorvezetőül szolgálva a kezdeti lépések megtételéhez.

A Zöld Egyetem program keretében a GTK Dékáni Hivatal mindennapos működésének környezetvédelmi szempontok szerinti végiggondolására és a környezettudatos viselkedés meghonosítására vállalkozik a GTK-n. Az előző évi nyertes TIK támogatása mellett átvilágítjuk eddigi tevékenységeinket, ügyviteli folyamatainkat, s megvizsgáljuk, mennyire felelnek meg ezen szempontoknak, melyek a tényleges lehetőségeink, és hogyan javíthatnánk ezek arányán. Célunk, hogy az SZTE Rektori Hivatalával, és Hallgatói Szolgáltató Irodájával közös ügyviteli eljárásainkat papírmenetessé tegyük. Igyekszünk emellett az egyetem környezetterhelését (mind energiafelhasználás, mint hulladéktermelés tekintetében) csökkenteni, melyben minden hallgató és egyetemi dolgozó részvételére számítunk például a szelektív hulladékgyűjtés tudatos folytatásával, vagy éppen a villamos energia fogyasztás racionalizálásával (felesleges világítás lekapcsolása vagy a számítógépek és monitorok kikapcsolásával) tudnak segíteni közös célunk elérésében.

Az egymásra épülő programok mentén haladva példát kívánunk mutatni mindenki számára, bizonyítva ezzel,hogy nemcsak a legnagyobbak, hanem a legzöldebbek közé is tarozhat egy olyan hatalmas intézmény is, mint a Szegedi Tudományegyetem!

További információ: www.zoldiroda.hu