Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2014. Március

Indítsd be a pénzügyikarriered!

BATman

Nemzetközi vállalatnál szeretnél dolgozni? Kiugrási lehetőséget keresel? Írd meg Te is a BAT-et és mindkettőt megkaphatod.

2013. november 03.

A nemzetközi Bloomberg vállalat által alapított Bloomberg Aptitude Test, röviden BAT egy kompetenciamérő teszt, amelyre nem kell felkészülni, csak kitölteni. Ami a legjobb, hogy nincs veszíteni valód, hiszen a BAT ingyenes, és havonta díjmentesen újraírható. A tesztet BÁRKI megírhatja, aki elmúlt 18 éves és érdeklődik a pénzügyek iránt.

ismerteto
A BAT-et már több, mint 117 ezren írták meg, és rengeteg sikertörténet indult a teszttel. Közülük íme egy:

Az angol nyelvű próbatétel során nyolc témára bontva 100 kérdésre kell válaszolnod 2 óra alatt. A témakörök a következők:

Hírek elemzése,

Pénzügyi kimutatások elemzése,
Analitikus gondolkodás,
Diagramok és grafikonok elemzése,
Befektetések,
Nemzetközi piacok,
Közgazdaságtan,
Matematika.

 

A teszt megírása után 2 héttel megtudhatod a pontszámodat, öt héttel később pedig a részletes eredményedet. A részletes elemzésben témakörönként is megtekintheted a teljesítményed.

result

Miután végeztél a BAT-tel, az önéletrajzoddal és a teszteredményeddel együtt, bekerülsz egy hatalmas adatbázisba, a Talent Search-be, amihez minden a Bloomberg szolgáltatásait igénybe vevő vállalat hozzáfér - közülük néhány: Bank of America, Merrill Lynch, Deutsche Bank, Citigroup, AIG, BP.

 

Akkor sem kell aggódnod, ha véletlen nem sikerült jól a teszt! Meghatározhatod, hogy a vállalatok láthatják-e a profilod, ráadásul, ahogy feljebb olvashattad a tesztet havonta ingyenesen újraírhatod, az eredményed pedig a javuló tendenciád is jelzi.

 

A közeljövőben három időpont áll Szegeden rendelkezésedre:

2014. március 25. 9:45 KO105

2014. március 31. 12:45 KO104

2014. április 9. 11:45 KO105

Helyszín: SZTE GTK, Kálvária sgt. 1.


Regisztrálni az alábbi linken tudtok.


A ProctorU segítségével otthonról is kitöltheted a tesztet. Íme egy videó, hogy hogy is ellenőriznek teszt közben egy másik országból:



Kattints ide és írd meg a BAT-et otthonról!


Egyik időpont sem felel meg? Semmi baj! Az elkövetkezendő évben még számos lehetőséged lesz a BAT megírására. Ahhoz, hogy értesülj az új időpontokról, iratkozz fel a "BAT a Szegedi Tudományegyetemen" hírlevelére.


 

Ha bármi kérdésed van, írj bátran a batszeged@gmail.com e-mail címre.