Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2014. Május

Jövőkép és stratégia

MNB

Az MNB ügyvezető igazgatója tartott előadást a GTK-n.

2014. május 19.

Csizmadia Norbert, a Magyar Nemzeti Bank gazdaságstratégiáért és tervezésért felelős ügyvezető igazgatója „Jövőkép és stratégia” címmel tartott előadást a szegedi Gazdaságtudományi Karon május 16-án.

A Jövőkép és stratégia című előadás számos témát érintett, mint például a geopolitika, turizmus vagy informatika problémáit, alkalmazását. Az előadás különösen nagy jelentőséget tulajdonított a startup vállalkozásoknak, hiszen a mai Magyarországon nagyon sok ilyen induló vállalkozás van – és közülük jónéhányan elismerésre méltó sikereket értek el. A Magyar Nemzeti Bank feladatának tekinti, hogy kapcsolódási pontokat keressen az egyes tudományterületek között. Ez az interdiszciplináris szemléletmód elősegítheti az új ötletek születését és megvalósulását.

A világ vezető egyetemei kapcsán hangsúlyozta az előadó, hogy az oktatásnak milyen fontos szerepe van akár a városok innovációs készségében, vagy az ökológiai lábnyom jelenségében. A gazdaságstratégiáért és tervezésért felelős ügyvezető igazgató szerint meg kell találnunk azokat a kitörési pontokat, amiben mi magyarok világelsők lehetünk.