Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2014. Június

Klaszterek, tudományos parkok, backcasting és tömegfinanszírozás

tdk

Lezajlott a tavaszi kari TDK forduló.

2014. június 03.

2014. május 29-én rendeztük meg a 2015. évi OTDK Közgazdaságtudományi Szekciójára válogató versenyként a kari Tudományos Diákköri fordulót. A tavaszi megmérettetésen négy hallgató indult el pályamunkával, melyek mindegyikét a háromfős bizottság – Kürtösi Zsófia, Vas Zsófia, Deák István – az országos versenyre javasolta.


Az országos versenyre továbbjutott hallgatók és témavezetőik:

Juhász Sándor: Tudáshálózat elemzés és klaszterfejlesztés (Témavezető: Prof. Dr. Lengyel Imre, Dr. Lengyel Balázs)

Gyurkovics János: Egyetemek és tudományos parkok szerepe a helyi gazdaságfejlesztésben: Szeged lehetőségei (Témavezető: Prof. Dr. Lengyel Imre)

Fokti Krisztina: Értékelköteleződés és az állampolgári részvétel jelentősége a jövőalkotásban: A részvételi backcasting módszere (Dr. Bajmócy Zoltán)

Polyák Orsolya: A vállalatfinanszírozás XXI. századi forradalma: a tömegfinanszírozás (Témavezető: Dr. Kosztopulosz Andreász)


A 2014. tavaszi forduló több újdonságot is tartalmazott a korábbiakhoz képest. Egyrészt a részt vett hallgatók voltak az elsők, akik 2014. április elején már kutatási fórumon mutathatták be kutatásaikat. A kutatási fórumon kapott visszajelzések, építő jellegű kritikák lehetővé tették azt, hogy magas színvonalú pályamunkák szülessenek. Továbbá, e csoport tesztelhette elsőként az NTP-TDK-13-016 sz. projekt keretében megvalósuló TDK honlap fejlesztésének első eredményét: a dolgozatok beadása és a dolgozatok bírálata online formában történt, ezáltal gyorsabbá és könnyebbé vált a dolgozatok értékelése és a vélemények eljuttatása a hallgatók számára.


A következő kari TDK fordulóra 2014. novemberben kerül sor, melyre a TDK-dolgozatok beadási határideje 2014. október vége – november eleje.


Gratulálunk a továbbjutott hallgatóknak és témavezetőiknek!


emet_logo_szines_rgbemmilogontp_72_rgbofi_logo_alap_fekvo