Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2013. November

Középiskolásoknak szervez versenyeket a GTK

gtk59

Tele vagy kreatív ötlettel? Itt az ideje, hogy megoszd velünk!

2013. november 05.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara a 2013/14 tanévben két tanulmányi versenyt szervez középiskolások számára. Az egyik a kétfordulós „legzöldebb város” kreatív ötletverseny, míg a másik az „Én is GTK-s leszek”egyfordulós verseny. A versenyekről bővebb leírást a http://www.eco.u-szeged.hu/jatek/tanulmanyi-versenyek oldal tartalmaz.

A versenyeken nem csak végzősök indulhatnak!

„A legzöldebb város” – Kreatív ötletverseny a legzöldebb város rövidfilmjére

Mindenki szeretne, modern fejlett, ugyanakkor zöld, környezetbarát környezetben élni. Jól hangzik, ugye? De te hogyan képzeled el a legzöldebb várost? Hogyan alakítanád ki? Ha van ötleted, elképzelésed, akkor itt az idő! A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara kreatív ötletversenyt hirdet „A legzöldebb város” címmel. A versenyre olyan 2-4 fős középiskolás csapatok jelentkezését várjuk, akik egy maximum 3 perces rövidfilmet készítenek a „legzöldebb városról”. A videó készülhet bármilyen technikával, a végeredményt a youtube-re kell feltölteni, és a linket a csapattagok nevével, e-mail címével és a középiskola megnevezésével elküldeni. A videókat egy 3 fős szakmai zsűri értékeli az alábbi szempontok szerint:

  • Ötletesség, kreativitás
  • Megvalósítás minősége
  • Zeneiség
  • A youtube videót lájkolók száma

A legjobb videók alkotói a verseny második fordulójában el is készíthetik koncepciójuk hatás tanulmányát, üzleti tervét.

„Én is GTK-s leszek” – egyfordulós verseny a gazdasági pálya iránt érdeklődőknek

A verseny célja néhány játékos feladaton keresztül a gazdasági pálya népszerűsítése középiskolások körében. Ebből fakadóan a verseny a GTK nyílt napján (2013.12.09.) kerül megrendezésre, a szakmai bemutatók szüneteiben. A versenyre nevezni a helyszínen lehet. A nap során a résztvevő diákoknak a GTK épületében több helyszínt kell bejárniuk, ahol különböző feladatokat kell megoldaniuk.

A versenyekről bővebb leírást a http://www.eco.u-szeged.hu/jatek/tanulmanyi-versenyek oldal tartalmaz.

Universitas Scientiarium Szegediensis Új Széchenyi Terv

Magyarország megújulA verseny a Szegedi Tudományegyetem megbízásából a TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0035, Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen pályázat keretében valósul meg.