Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2013. Július

Diplomaosztó a Gazdaságtudományi Karon

Diplomaosztó GTK 2103

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán 2013. július 5-én az előírt feltételek szabályszerű teljesítése után 229 jelölt diplomájának átadására került sort a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

2013. július 08.

Dr. Vilmányi Márton a GTK dékánja köszöntőjében kiemelte, hogy immár meghaladta a 4800-at azon szakemberek száma, akik karrierje a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán kezdődött.


A kar vezetője kifejtette, hogy a gazdasági válságok ugyan közgazdász szemmel nézve mindig izgalmas jelenségek, ugyanakkor próbára teszik a gazdaság működtetésében részt vállalókat. A dékán felhívta rá a figyelmet, hogy a nehéz időszakokban bizonyosodik be, milyen értékek válnak időtállóvá: „Számomra a leglényegesebb, egy, a mindennapokban iránytűként szolgáló tanulság. Korántsem új számunkra, ám az elmúlt években nagyon meg kellett tapasztalnunk a fontosságát. Az értékteremtés jelentőségéről beszélek.”


Dr. Vilmányi Márton külön gratulált azoknak a hallgatóknak, akik a kari TDK-n és a szakmai versenyeken kiemelkedő eredményeket értek el: „Önök rendkívül tisztességes munkát végeztek, melyet nem csupán oktatóik, a szélesebb körű szakma is elismer.”


A diplomaosztó ünnepségen a kar polgárai külön köszöntötték a nyugdíjba vonuló Czagány László tanár urat és a Szegedi Tudományegyetemen 20 éve dolgozó Matijevics Ritát, az Oktatásszervezési Iroda vezetőjét, aki augusztus 1-jétől az ÁJTK Tanulmányi Irodájának vezetését látja el.


Ezúton is gratulálunk minden végzett szegedi közgazdásznak!


Az oklevelek átvételéről készült fotókat a www.fotofolder.hu oldalon, az ünnepségről készült videofelvételeket a Tisza part TV honlapján lehet a Diplomaátadó menüpont alatt megtekinteni és megrendelni. A végzősök évkönyve elektronikus formában elérhető a Szegedi Tudományegyetem Alma Mater szervezetének honlapján, az http://sztealmamater.hu/hu/evkonyv oldalon.