Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2013. Január

Diplomaosztó a Gazdaságtudományi Karon

GTK Diplomaosztó 2013

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán 2013. január 25-én az előírt feltételek szabályszerű teljesítése után 109 jelölt diplomájának átadására került sort a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

2013. január 26.

Gazdálkodási és menedzsment alapszakon 41 fő, kereskedelem és marketing alapszakon 29 fő, pénzügy és számvitel alapszakon 36 fő, hagyományos egyetemi képzésben, gazdálkodási szak, nappali tagozaton 3 fő kapott oklevelet.


Dr. Vilmányi Márton a GTK dékánja köszöntőjében kiemelte, hogy immár meghaladta a 4600-at azon szakemberek száma, akik karrierje a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán kezdődött. A tanulmányi statisztikák tükrében a most diplomát szerzett hallgatók diplomáinak átlaga a kereskedelem és marketing alapszakon volt a legmagasabb, 4,12.


A kar vezetője kifejtette, hogy a jelenlegi gazdasági és társadalmi környezetben nehéz biztató szavakkal útjukra bocsátani a frissen diplomázókat. „Hiszem azonban, hogy nehézségek közepette elkezdeni egy pályát, akár a munkaerőpiac várja Önöket, akár a mesterképzés, megedz és megerősít, szorgalomra és kitartásra sarkall.”


Dr. Vilmányi Márton külön gratulált azoknak a hallgatóknak, akik a kari TDK-n és a szakmai versenyeken kiemelkedő versenyeredményeket értek el: „A Szegedi Tudományegyetem Önökért és Önöktől az ami: Magyarország egyik legjobb, Kelet-Európa mérvadó, európai léptékkel is kiváló egyeteme. Önök, a mindenkori hallgatók, akik bizalommal választják a szegedi képzést, és kamatoztatják az itt szerzett tudást, Önök viszik messze az itt zajló munka hírét. Sikereikre mi is büszkék vagyunk, hiszen belőlük igazolva látjuk közös erőfeszítéseinket: a tehetségesek felkarolását és a legjobbak felkészítését.”


Ezúton is gratulálunk minden végzett szegedi közgazdásznak!

Az oklevelek átvételéről készült fotókat a www.fotofolder.hu oldalon, az ünnepségről készült videofelvételeket a TiszapART TV honlapján lehet a Diplomaátadó menüpont alatt megtekinteni és megrendelni.

Idén első alaklommal a végzősök évkönyve elektronikus formában elérhető a Szegedi Tudományegyetem Alma Mater szervezetének honlapján, az http://sztealmamater.hu/hu/evkonyv oldalon.