Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2012. Július

Diplomaosztó a Gazdaságtudományi Karon

diplomaoszto

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán 2012. július 7-én az előírt feltételek szabályszerű teljesítése után 311 jelölt diplomájának átadására került sort a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

2012. július 09.
Bolognai rendszerű alapképzési szakokon, nappali és távoktatási tagozaton összesen 87 fő szerzett diplomát: gazdálkodási és menedzsment szakon 44 fő, kereskedelem és marketing szakon 15 fő, pénzügy és számvitel szakon 28 fő.

Bologna rendszerű mesterképzési szakokon nappali és levelező tagozaton 151 fő szerzett diplomát: Közgazdálkodás és közpolitika szakon 24 fő, marketing szakon 48 fő, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás 44 fő, regionális és környezetei gazdaságtan 35 fő.


A hagyományos rendszerű, gazdálkodási szakon: 14 fő, szakirányú továbbképzésen további 50 fő kapott oklevelet.

Dr. Vilmányi Márton a GTK dékánja köszöntőjében kiemelte, hogy immár meghaladta a 4300-at azon szakemberek száma, akik karrierje a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán kezdődött. A tanulmányi statisztikák tükrében a most diplomát szerzett hallgatók együttesen mintegy 2400 tantárgyat teljesítettek – arról nem készült kimutatás, hogy melyiket hányadik alkalommal. A diplomák átlaga a regionális és környezeti gazdaságtan szakon volt a legmagasabb, 4,34. A diplomát szerző hallgatók mindannyian rendelkeznek nyelvvizsgával, többnyire angol és német nyelvből, ám találunk többeket, akik magas szinten művelik a spanyol, az olasz, az orosz és a latin nyelvet.


A Kar dékánja kifejtette, hogy a közgazdász szakma célja az emberek, egy közösség vagy a társadalom egészének, fejlődésének szolgálata a közgazdaságtan szabályainak, eszközrendszereinek segítségével.

GTK_diplomaoszto201207jpg

„Oklevelük átvételével Önök elkötelezték magukat emellett. Hiszen mit is bizonyít a diploma? Igen, tudást. Képességet a tanulásra. Szorgalmat. Én azonban hiszem, hogy ennél többet. Kiváló problémamegoldó és együttműködő készséget, képességet az önálló döntéshozatalra, kreativitást, kitartást. Csupa olyan tulajdonságot, mely a tudást életre szóló, biztonságos bázissá avatja. Olyan alap a diploma, amelyre hivatást, boldogságot, sikert lehet építeni.”



QKA_5694

Dr. Vilmányi Márton külön gratulált azoknak a hallgatóknak, akik az OTDK-n és a szakmai versenyeken kiemelkedő versenyeredményeket értek el: „Önök mindannyian hozzájárultak ahhoz, hogy karunkat színvonalas, a

tehetségekre figyelő iskolaként ismerik, fogadják érte köszönetünket!







Ezúton is gratulálunk minden végzett szegedi közgazdásznak!

 

Az oklevelek átvételéről készült fotókat a www.fotofolder.hu oldalon, az ünnepségről készült videofelvételeket a Tisza part TV honlapján lehet a Diplomaátadó menüpont alatt megtekinteni és megrendelni.