Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2010. Szeptember

Prof. Dr. Rekettye Gábor kinevezése

Rekettye Gábor

Prof. Dr. Rekettye Gábor a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar professzorának GMN (Global Marketing Network) taggá való kinevezése.

2010. szeptember 21.
Prof. Dr. Rekettye Gábor az MTA Marketingtudományi Bizottságának elnöke - aki egyben az Pécsi Tudományegyetem és az SZTE Gazdaságtudományi Karának professzora - a Global Marketing Network (GMN) Nemzetközi Tanácsadó Testületének, illetve Nemzetközi Fakultásának (Global Advisory Council and Global Faculty) tagja lett.

A professzor Úr az első magyar, akit beválasztottak a GMN szervezetébe. Véleménye szerint a felgyorsult világban ahol élünk, egyre nő a szükség a jól képzett, nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező szakemberek iránt. Magyarország méretéből és gazdasági struktúrájából adódóan az országnak szüksége van a marketing szakemberek sikeres munkájára az ország integrálási folyamatához, amely segítségével  a hazai cégek a globális gazdaság fő áramvonalába kerülhetnek. A GMN lehető teszi az olyan szakemberek képzését, akik sikeresek tudnak lenni ebben a folyamatban, ezért is nagy elismerés a professzornak, hogy tagja lehetek ennek a szervezetnek.

Rekettye Gábor feladata lesz többek között a GMN magyarországi szervezetének megszervezése is.

 

A Global Marketing Network az üzleti élet és a marketing szakterület nemzetközi tagsággal rendelkező szervezete. 2005-ös indítása óta világhírű hálózattá nőtte ki magát, ezzel irigylésre méltó hírnevet szerezve. A szervezet célja, hogy mindenben támogassa professzionális marketinges szakembereket céljaik elérésében bárhol is legyenek a világban.