Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

TDK  --  GYIK

TDK — A kari fordulók és az OTDK

2014. május 19.

HírekIntézményi fordulókDolgozatok feltöltéseKari TDK kiválóságokLetöltések
„Miért kezdtem bele a TDK-ba?”A GTK OTDK sikereiGalériaGYIKTDK-pályázatok

 1. Mit kell leadni a kari TDK fordulóra?

  A kari TDK-fordulóra egy 40-80 oldalas – a hazai és a külföldi szakirodalom feldolgozásán túl saját gondolatokat, empirikus kutatást is tartalmazó – tudományos dolgozatot kell megírni. A dolgozatok formai követelményei a kari TDK-honlap Letöltés menüpontja alól letölthető. A dolgozatot az online felületen elektronikusan és egy példányát spirálozva kell benyújtani a megadott határidőre.

 2. Mi történik a kari TDK-fordulón?

  A TDK-dolgozatokat beadás után – az OTDK aktuális szabályait követve – bírálatra kiadjuk, a bírálatokat a szóbeli forduló előtt a hallgatók megkapják. A kari TDK-fordulón a 3-5 tagú bizottság és az érdeklődő hallgatók, oktatók előtt 15 percben kell összefoglalni a dolgozat főbb eredményeit, melyet ötperces vita követ. A prezentációk után a bizottság dönt arról, hogy mely dolgozatokat javasolja az országos konferencián való részvételre, emellett helyezéseket is kioszt.

 3. Hogyan lehet az OTDK-n részt venni, ha nem lettem helyezett a kari TDK fordulón?

  Az OTDK-n való részvételnek nem feltétele, hogy a kari TDK-fordulón helyezést érjen el a pályamunka. Mindazon dolgozat részt vehet az országos konferencián, amit a bizottság erre javasolt.

 4. Hányan vehetnek részt az OTDK-n a Karról?

  Jelenleg nincs kvóta meghatározva, így mindenki részt vehet, aki valamelyik kari TDK-fordulón erre jogosultságot szerzett.

 5. Lehet-e a kari TDK-fordulón bemutatott dolgozatot javítani az OTDK-ra?

  Nem. Az OTDK-szabályok értelmében az OTDK-ra benyújtott dolgozatnak tartalmában meg kell egyeznie a kari TDK-fordulóra benyújtott dolgozatéval.

 6. Mikor rendeznek OTDK-t?

  OTDK kétévente, minden páratlan év tavaszán kerül megrendezésre. A jelentkezéseket a kari TDT titkár koordinálja.