Képernyőn a szeptemberi SzemeSZTEr

A nyári szünet után ismét friss adással jelentkezik az SZTEtelevízió BTK TV-stúdiójában készített egyetemi magazinja, a SzemeSZTEr.

Ízelítő a tartalomból: összefoglaló készült az összegyetemi tanévnyitóról (megszólal Pálinkás József MTA-elnök, Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár, Botka László szegedi polgármester és Szabó Gábor rektor is). Megkérdezték a hallgatókat a hallgatói önkormányzatiságról, képes beszámolót láthatnak az ifjú sajtósok, média szakos diákok brüsszeli tanulmányútjáról, és végül, de nem utolsósorban megmutatják, hogyan forgatják azokat a filmeket, melyek elkészítésére egy TÁMOP-pályázat ad lehetőséget az egyetemnek.

 

A magazin szerkesztője Bencsik Mónika kommunikáció MA-hallgató, műsorvezető: Cserei Bettina és Földesi Erzsébet kommunikáció BA-hallgatók.

 

SZTEinfo

 


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_41

Kiss Attila az SZTE BTK Angol Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, több szervezet, köztük a Magyar Shakespeare Bizottság és a Magyar Anglisztikai Társaság (HUSSE) elnökségi tagja, utóbbinak egykori megválasztott elnöke, a hazai anglisztika megkerülhetetlen alakja. A grandiózus vállalkozás, a hétkötetes Az angol irodalom története sorozat második kötetének egyik szerkesztője tavaly, kiemelkedő életművének és szakmai sikereinek elismeréseként, Országh László-díjban részesült. Kiss Attila 2023 szeptemberében megvédte Kettős anatómia. Angol reneszánsz tragédiák a kora újkorban és ma című akadémiai doktori értekezését, 2024 áprilisában pedig hivatalosan is az MTA doktora lett.