Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2014. November

Külföldi bemutatkozó est

angol_Ba_bemutatkozo_est

2014. november 3-án vidám hangulatú este keretében népes közönség előtt mutatkoztak be a GTK angol nyelvű Business Administration and Management BA képzésén tanuló külföldi hallgatók.

2014. november 13.

A hangulatpezsdítő közös játék után elsőként a HÖK képviselői mutatták be az egyetemi diákéletet, illetve tájékoztatták a nemzetközi hallgatókat tevékenységükről. Ezt követően mutatkoztak be színes prezentációkkal, többen nemzeti viseletbe is öltözve országukat és kultúrájukat az azeri, kínai, nigériai, szaúdi-arábiai és fülöp-szigeteki hallgatók. Nem csupán hasznos ismeretekkel gazdagodtunk az este során, hiszen eredeti kínai teákat, fűszeres nigériai ételeket és azerbajdzsáni mézédes finomságokat is kóstolhattak a résztvevők. Bár a nigériai hallgatók népes csoportja már az előadását is énekléssel és tánclépésekkel illusztrálta, a valódi meglepetés a program záróakkordjaként következett, amikor az azeri fiúcsapat foglalta el az Aula parkettjét és vonta be nemzeti táncukba külföldi és magyar hallgatótársaikat.

Öröm volt látni, hogy otthon érzik magukat nálunk a nemzetközi hallgatók, és hogy jól esik nekik, hogy kíváncsiak vagyunk rájuk!


Galéria:

IMG_4999c