Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2014. Június

GTK a tehetségekért

LD-felvetel

Tehetséggondozó workshop és kerekasztal-beszélgetés a GTK-n

 

2014. június 19.

2014. május 30-án a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara adott otthont a tehetséggondozó pedagógusok és a tehetséggondozásba bevont hallgatók részvételével megvalósult workshopnak és kerekasztal-beszélgetésnek. A tapasztalatcserét és a jó gyakorlatok megismerését célzó rendezvényen prezentációk, előadások és beszélgetések során esett szó a középiskolában és a felsőoktatásban bevált tehetséggondozási módszerekről. A rendezvény külön szekciója foglalkozott a pénzügyi, gazdasági kultúra fejlesztésével, oktatásának helyzetével – a lehetséges válaszokra koncentrálva.

A nap során többek között arra keresték a pedagógusok, oktatók és hallgatók a választ, hogy

· -milyen tehetségazonosítási és gondozási formák léteznek a köz –és felsőoktatásban?

· -melyek azok a középiskolában alkalmazott tehetségazonosítási és tehetséggondozási módszerek, amelyek a felsőoktatásban is alkalmazhatóak?

· -melyek azok a felsőoktatásban alkalmazott tehetségazonosítási és tehetséggondozási módszerek, amelyek a középiskolai gyakorlatba is átvihetőek?

· -a fenti két kérdés kapcsán: hogyan valósítható meg a tehetséggondozók közötti együttműködés, amely lehetőséget biztosít a folytonosságra az oktatási szintek között?

 

A rendezvényre az NTP-TÚP-13-0003 jelű, a GTK a tehetségekért pályázat keretein belül került sor.

 

emetEmberi Erőforrások Minisztériumaofintp