Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2014. Augusztus

7 tanács a sikeres ösztöndíj pályázathoz

2014. augusztus 06.

1.Olvass!

Mielőtt nekilátnál az ösztöndíjpályázat összeállításának, ismerkedj meg a www.eco.u-szeged.hu/osztondij oldalon a Pályázati felhívások menüpont alatt olvasható dokumentumokkal. A pályázati felhívásokban a pályázati és bírálati szempontokat különösen gondosan olvasd el!

2.Alkoss stratégiát!

Ha már ismered a pályázati és bírálati szempontokat, válaszd ki a Hozzád legjobban illő ösztöndíjakat. Akár három ösztöndíjra is pályázhatsz. Mivel az adatlapon az általad megjelölt pályázatok sorrendje egyben prioritást is jelent, érdemes stratégiát alkotni, és a nyerési esélyeket mérlegelni.

3.Merj kérdezni!

Ha nem értesz valamit, küldd el kérdésedet az osztondij@eco.u-szeged.hu címre. A nyári szabadságolás alatt is válaszolunk.

4.Tájékozódj!

Kiválasztottad álmaid vállalati ösztöndíját? Ideje megismerkedned a kiíró vállalkozás profiljával, tevékenységével. Böngéssz honlapokat, sajtóhíreket!

5.Írj!

Ha minden világos, készítsd el az önéletrajzodat és a motivációs leveledet. Itt találsz segítséget. Nem is hiszed, mennyi mindent beleírhatsz, hogy kiderüljön, Te vagy a legjobb: például önkéntes munkát, hobbit, szakkört, versenyt, sporttevékenységet, készségeket. Az önéletrajz és a motivációs levél összeállításánál gondolj a bírálati szempontokra!

6.Légy online!

Kiválasztottad az ösztöndíjakat? Elkészült az önéletrajz és a motivációs levél? Itt az ideje kitölteni az online adatlapot. A megadott email címen várhatod a meghívót a személyes interjúra és a bíráló bizottság döntését is – érdemes tehát augusztus 22. után rendszeresen ellenőrizni a postafiókodat.

7.Add önmagad!

Azon szerencsések közé tartozol, akik részt vehetnek az interjúkon? Gratulálunk, ez már fél siker! Vár rád egy beszélgetés, ahol semmi másra nem kíváncsiak, csak rád! Sok sikert!