Bezár

Hírarchívum

nyito_Mentor_Oscar_nyertesek_2023_csoportkep

Oscar-díjas az SZTE Alma Mater Alumni mentorprogramja

Oscar-díjas az SZTE Alma Mater Alumni mentorprogramja

2023. szeptember 25.
2 perc

Az SZTE Alma Mater 2021-ben nemzetközi díjat elnyert Alumni mentorprogramja idén egy hazai díjra is méltónak bizonyult. A 2010-ben hagyományteremtő céllal létrehozott Mentor Oscart azoknak a szervezeteknek és egyéneknek ítéli oda a szakmai zsűri, akik munkájuk során jelentős eredményeket értek el a mentoring és a coaching szemléletű vezetés terjesztésében és felhasználásában. 2023-ban szervezeti kategóriában első helyezett lett a Szegedi Tudományegyetem. A nívós díjat az Alumni mentorprogramban végzett tevékenységéért és az ennek hatására kialakuló iránymutató és támogató közeg létrejöttéért kapta az SZTE Alma Mater közössége.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Alumni mentorprogramért járó Mentor Oscar szervezeti díjat a Szegedi Tudományegyetem nevében Dr. Fendler Judit kancellár vette át szeptember21-én.

Az SZTE alumni szervezet 18 éves történetében kiemelt szereppel bír az Alumni mentorprogram. A jelenlegi, 2023-24-es tanév őszi szemeszterében már a 20. ciklus indul, az eddigi ciklusok alatt 1000 főnél több résztvevővel 745 sikeres mentorálás zajlott le. A 20 ciklus, a visszatérő résztvevők, és a mentorált hallgatókból lett alumni mentorok bizonyítják a program relevanciáját, elősegítik az alumni hálózatban rejlő potenciál támogató közösségé formálódását. Jelenleg már több mint 1900 alumni mentor várja 42 országból világszerte a hallgatók jelentkezését.

Az Alumni Mentorprogram legfőbb célja, hogy az SZTE-s hallgatók a szakmai gyakorlatukon kívül is értékes tapasztalatokat szerezhessenek a munkaerőpiacon, kiépítsék kapcsolati hálójukat, és bővítsék az egyetemen megszerzett tudásukat. Az alumni mentorok a program segítségével ugyanakkor kapcsolatban maradhatnak alma materükkel, gondoskodhatnak a cégek munkaerő-utánpótlásáról, és támogathatják a felnövő generáció szakmai előmenetelét és személyiségfejlődését.

A mentorprogram a hallgatók körében igen nagy népszerűségnek örvend, hiszen a korlátlan alkalommal felvehető kurzus során személyesen és egyedülálló módon kérhetnek tanácsot a munkaerőpiacot jól ismerő sikeres szakemberektől.

A program a mentorok számára is többet kínál az utánpótlás-nevelésnél, hiszen 2021-ben a jelenlévő régi mentorok részvételével megalakult az Alumni Mentorok Klubja, a mentorprogramban a hasonló értékek mentén kapcsolódó alumni inspiráló szellemi közege, mely szervezett keretet teremt a mentorok számára az egymás közötti tapasztalatcserére, fejlődésre és együttműködésekre.

A hazai szakmai elismerés mellett a magyar egyetemek alumni hálózatai között szintén elsőként kapott nemzetközi elismerést az Alumni mentorprogram. Az „Exceptional Dedication to Mentoring and Professional Guidance” azaz a „Kivételes elkötelezettségért a Mentorálás és Szakmai iránymutatás területén” díjat az SZTE Alma Mater három munkatársa vehette át a folyamatosan növekvő, sokrétű és hatékony mentorprogram kidolgozásáért, a hallgatók és az alumni tagok támogatásáért.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek