Bezár

Hírarchívum

tsti1

Az SZTE Testnevelési és Sporttudományi Intézet oktatói és hozzátartozóik is csatlakoztak a jótékonysági programhoz

Az SZTE Testnevelési és Sporttudományi Intézet oktatói és hozzátartozóik is csatlakoztak a jótékonysági programhoz

2023. július 06.
2 perc

Gyergyószárhegyen ér célba idén az Egy vérből vagyunk jótékonysági sportesemény, amelynek Szeged és Hódmezővásárhely közötti szakaszát a Szegedi Tudományegyetem Testnevelési és Sporttudományi Intézet oktatói és családtagjaik is teljesítették. A Bonyhádról, egy véradó nappal startoló, összesen 740 kilométeres futva és kerékpárral teljesített táv útvonala mentén sportcipőket adnak át nehéz sorsú gyermekek számára, a célba érkezésnél pedig több száz résztvevővel szerveznek gyermekfesztivált a Tatárdombon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hocza Ágnes, Jójárt Beáta, Bán Sándor (nyugalmazott főiskolai docens) és Hajdúné Dr. Petrovszki Zita, valamint családtagjaik és hozzátartozóik készülődtek 2023. június 30-án a Dóm téren, pénteken. A résztvevők az SZTE JGYPK Testnevelés Tanszék korábbi oktatójától, Bartha Zsolttól értesültek az eseményről, aki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Testnevelési Központjának igazgatóhelyettese és az Egy Vérből Vagyunk alapítvány tagja.

 002_

–Az intézetünkben mindig is fontos szerepe volt a karitatív tevékenységnek. Számos jótékonysági rendezvényen, sportprogramon vettünk már részt, ahol az adománygyűjtés mellett célunk volt a mozgás egészségben betöltött szerepének népszerűsítése, a rendszeres sportolás iránti igény felkeltése, valamint számos rekreációs mozgásforma bemutatása az érdeklődők számára – mondta el Hajdúné Dr. Petrovszki Zita, az SZTE JGYPK TSTI intézetvezetője.

A rendezvény egyik csatlakozási pontja a Dóm tér volt, ahonnan Hódmezővásárhelyig kísérték kerékpárral a program sportolóit az SZTE polgárai is. A jótékonysági eseménnyel az alapítvány évek óta igyekszik felhívni a figyelmet a magyarok összetartozására, a véradásra és arra, hogy másokon segíteni mennyire jó. Körülbelül 20 gyermekotthont és több nehéz sorsú gyermeket segítenek az idei futással Bonyhádtól Gyergyószárhegyig.

 001_

–Intézetünk szerepe ebben az eseményben a program népszerűsítésével valósult meg, azáltal, hogy aktívan részt vettünk és toboroztunk érdeklődőket. Jövőre még szélesebb körben szeretnénk csatlakozni, oktatókkal, hallgatókkal is. Illetve ha lehetőség van, akkor mi is csatlakoznánk adományokkal – mondta el Dr. Hajdúné Petrovszki Zita.

A 740 kilométeres távot az Alapítvány felkért ultrafutói teljesítették részben futva, részben kerékpárral, mely egy véradó nappal rajtolt Bonyhádon, majd a magyar-román határt elhagyva több gyermekotthont érintve nehéz sorsú gyermekeknek adtak át sportfelszerelést. Útközben bárki csatlakozhatott hozzájuk, futva, vagy bizonyos szakaszokon kerékpárral is.

 

SZTEinfo

Fotó: Zentai Péter, SZTE JGYPK TSTI

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek