Bezár

Hírarchívum

Szegedi Szabadtéri, 2023

Az SZTE hallgatója is önkénteskedik a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Az SZTE hallgatója is önkénteskedik a Szegedi Szabadtéri Játékokon

2023. július 07.
2 perc

Zsámboki Dóra, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, magyar-történelem osztatlan tanárképző szakos hallgatójának az idei a harmadik olyan éve, amelyben önkéntesként munkát vállal a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Elmondása szerint, a nyári hónapokban amellett, hogy megtapasztalja milyen is egy sokrétű, többféle hivatást gyakorló közösség részesének lenni, maga is hozzátehet Szeged kulturális életéhez egy kicsit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Hogyan találtál rá az önkéntes munka lehetőségre és mi volt az, ami megfogott benne?

 

– Online találtam rá a hirdetésre még 2021 nyarán. Az volt az első év, amikor önkéntesként részt vettem a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Álláshirdetéseket és programlehetőségeket kerestem a nyárra és mivel ebben egy kicsit mind a kettő benne van, megfogott. Motivált, hogy egy ilyen nívós esemény alakulásában segíthetek. Azóta a Facebookon erre a célra létrehozott csoportokban tájékozódom a pontos dátumokról, immár harmadik éve.

 

Pontosan milyen feladatokat látsz el önkéntesként és mindez milyen előnyökkel jár?

 

– Önkéntesként három fő feladatunk szokott lenni. Az egyik a szórólaposztás, attól függően, hogy mikor, milyen szórólapok vannak. A másik a kérdőívek kitöltetése a nézőinkkel – a kérdések természetesen a Szegedi Szabadtéri Játékokra vonatkoznak. Illetve szoktunk még pólókat, Páholy magazinokat árulni, ha esőre készülünk, akkor pedig esőkabátot osztogatunk. Ezen kívül a VIP kategóriába tartozók fogadásban szoktunk még segédkezni. Nagyon sok előnye van ennek a munkának, hiszen többször adódik lehetőség például főpróbákat megnézni, esetleg kedvezményesen jegyeket vásárolni az előadásokra. Rengeteg emberrel, színészekkel, szakmabeliekkel tudunk találkozni. A beosztás rugalmas, mindenki meg tudja előre adni, hogy mikor ér rá és ez alapján osztják be, hogy melyikünk, mikor dolgozik.


Szegedi Szabadtéri, 2023

 Zsámboki Dóra, az SZTE BTK hallgatója


Van másfajta önkéntes munkában is tapasztalatod?

 

– Igen, szoktam menni a SZIN-re is önkénteskedni, de teljesen más területeken is kipróbáltam már magam, például önkénteskedtem a Motiváció Műhelynél is. Ezek a területek érdekelnek, így azt érzem, ki tudok teljesedni, miközben segítséget nyújtok és értéket teremtek.

 

Mi az, ami a Szegedi Szabadtéri Játékoknál újra és újra motivál az önkéntesség folytatására?

 

– Az a sok-sok tapasztalat, amit az emberek között mozogva szerzek, illetve a társaság, akikkel együtt dolgozunk. Nagyon jó barátságok alakultak ki az elmúlt évek során, és ezek a kapcsolatok egyfajta megtartó erőként vannak jelen.


Fülöp Kata

Borítókép: Az SZTE hallgatója is önkénteskedik a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Fotó: Molnár Dóra

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek