Bezár

Hírarchívum

Konferencia

Szegedi sikerek Skóciában

Szegedi sikerek Skóciában

2023. július 07.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Oktatási Igazgatóságának munkatársai második alkalommal vettek részt a European First Year Conference éves rendezvényén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az EFYE, azaz a European First Year Experience szövetség évente rendezi meg konferenciáját az elsőéves hallgatók beilleszkedési folyamatával kapcsolatos ötletek, kutatások, fejlesztések és sikerek megosztására. A konferenciát 2006-ban hívták életre Tesside-ban (Egyesült Királyság), és azóta évente mintegy 16 országból 200-300 résztvevő csatlakozott az inspiráló találkozóhoz. Az EFYE nemzetközi szövetség arra törekszik, hogy folyamatosan bővítse az intézmények hálózatát. Bár a konferencia nevében szerepel az "európai" szó, az EFYE a világ minden tájáról érkező, sokszínű nemzetközi közösséget tömörít.

2023-ban a skóciai Dundee városában, az Abertay University látta vendégül a nemzetközi szakmai találkozót. A Szegedi Tudományegyetem Oktatási Igazgatóságának kollégái képviselték az egyetemet, hárman az egyetem két programját prezentálták. Dr. Kocsis Lilla és Kovács Anna az SZTE+ peer-support programot mutatta be, Koncz Erika és Kovács Anna a SZTESÓK hallgatói mentor programot.

A konferencián először osztottak ki díjakat, hogy elismerjék azoknak a munkáját, akik Európa-szerte kiemelkedő teljesítményt nyújtanak az elsőéves tapasztalatszerzés és a hallgatói átmenet más szakaszai terén. A két kategória egyike az SZTE-hez került az idei évben, az EFYE Rising Star díját Koncz Erika nyerte el, aki az Oktatási Igazgatóság munkatársa és az egyetem hallgatója is egyben.

Az Oktatási Igazgatóság munkatársainak részvételét a konferencián az RRF-2.1.2-21-2022-00012 azonosítószámú, Komplex Digitális Modellváltás – intelligens fokozatváltás projekt támogatta.

A projekt Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének keretében valósul meg.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek