Sansz Piknik 2023. szeptember 16.


2023. szeptember 16-án újra megrendezésre került a Sansz Iroda által szervezett Sansz Piknik a Füvészkertben.


IMG_3736  DSC_5881 _MG_3876


A Szegedi Tudományegyetem speciális képzési igényű hallgatóinak rendezett programra elsősorban elsőéves, frissen regisztrált hallgatókat vártak. A rendezvény célja az volt, hogy a gólyák bővebb információt kapjanak a Sansz Iroda szolgáltatásairól, személyesen találkozzanak az iroda szakembereivel és megismerkedhessenek egymással.


A látás-, hallás-, mozgássérült, diszlexiás vagy autizmus spektrum zavarral élőhallgatók számára a Sansz Iroda a fejlesztő programok és kurzusok mellettrendszeresen szervez közösségépítő programokat is. Az érintett hallgatók többsége szívesen vesz résztezeken, mert a látás-, hallás-, mozgássérült, diszlexiás vagy autizmus spektrum zavarral élő hallgatók számára a Sansz Iroda a fejlesztő programok és kurzusok mellett rendszeresen szervez közösségépítő programokat is. Az érintett hallgatók többsége szívesen vesz részt ezeken, mert támogató kapcsolatokat építhet, és olyan elfogadó, közvetlen csoportot talál, ami vonzóvá teszi a "sansz közösség"-hez tartozást.


DSC_5888 DSC_5981 DSC_5948-2


A Piknik nagyon jó hangulatban telt, szerencsére az idő is kedvező voltszámukra. Délelőtt a Sansz Iroda szabadonválasztható kurzusait mutatta be. A kurzusvezetők egy-egy állomáson várták a csapatokat, akik térképpel és útbaigazító játékos feladatok megoldásán keresztül találták meg a Füvészkert különböző helyszíneit. Természetesen délután is akadt bőven szórakoztató programa hallgatók számára. Agyagozás, kincsvadászat, társasjátékozás és beszélgetés,ismerkedés...