Bezár

Hírek

DSC_0210_keskenyebb

Örülök, hogy ide jelentkeztem első helyen

Örülök, hogy ide jelentkeztem első helyen

2024. április 22.
2 perc

A felvételizőknek és a felvételiztetőknek is újdonság volt az orvoskarokon ismét bevezetett szóbeli meghallgatás. Tartalmát tekintve teljesen megújult a program, hiszen nem szakmai tantárgyakból tettek fel kérdéseket, hanem a motivációs témakörön kívül szituációs feladatokban is próbára kellett tenniük magukat a jelentkezőknek.

A négy magyar orvosképző kar hosszas előkészületek és részletes egyeztetések után állapodott meg az egységes tartalomról. Ezen felül külön jelentős kihívást jelentett az esemény megszervezése, logisztikája. 2024. április 20-án (szombaton) egyetlen nap alatt zajlott le a meghallgatás, 488 diák kapott meghívást 27 bizottság elé, amelyeknek klinikai és elméleti intézeti oktató, továbbá medikus és adminisztratív tagja is volt.

A Banga Ilona Egészségtudományi Képzési Központ adott optimális helyet a rendezvénynek, ahová a felvételizők jelentős része szüleivel érkezett, akik a Központ aulájában izgulhattak gyermekeik sikeres szerepléséért. Az egyes időetapokra érkező középiskolások az AudMed előadóban kaptak további útmutatást és onnan kísérték munkatársaink őket a bizottságok elé.

DSC_0222_kisebb

A kísérők a várakozás ideje alatt megtekinthették a Skills Központ mentőautó szimulátorát, a Karról készült ismeretterjesztő filmeket, a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete pedig újraélesztés bemutatót tartott, amelyen a vállalkozó kedvűek ki is próbálhatták tudásukat. A SZOE standjánál lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésre az egészségről.

DSC_0221_kisebb

DSC_0214_kisebb

Öröm volt látni, ahogy a belépéskor néha megszeppent arcokon kifelé már fülig érő mosoly volt a jellemző. Néhány vélemény tőlük:

„Az elején még nagyon izgultam, de a bizottság nagyon kedves volt, így összességében nagyon jól éreztem magam.”

„Kicsit meglepődtem a szituációs feladaton, nem ilyenre számítottam, de úgy érzem, sikerült jól megoldanom”

„Nagyon élveztem a szituációs feladatot, sikerült beleéreznem magam az esetbe”

„Nagyon jó volt, hogy nyitottnak éreztem a szituációt és a bizottságot is…”

„Nagyon jól éreztem itt magam a szüleimmel együtt, örülök, hogy ide jelentkeztem első helyen.”

„Azt hiszem, sikerült megnevettetnem a bizottságot, nagyon oldott volt a hangulat”

Néhány vélemény a bizottsági tagoktól:

„Igazán kevés kivételtől eltekintve felkészült, rátermett diákokkal beszélgettünk”

„Ragyogóan megszervezték ezt a napot, öröm volt itt lenni”

A nap végén, az eredmények kiértékelése lezárultával Dr. Lázár György professzor, karunk dékánja minden egyes munkatársnak megköszönte a rendezvény sikere érdekében tett erőfeszítéseit.

DSC_0289_kisebb


Bátran kijelenthetjük, hogy mind a felvételizők, mind a lebonyolításban résztvevő kari munkatársak számára vidáman telt ez a nap.

 DSC_0287

DSC_0287

1713773112263

DSC_0232

DSC_0236

DSC_0240

DSC_0245

DSC_0249

DSC_0253

DSC_0264

DSC_0280_kisebb

DSC_0272_kisebb

DSC_0268_kisebb

DSC_0258_kisebb

DSC_0273_kisebb








Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek