Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK kiemelt hírek

Közgazdaságtudományi Konferenciát tartottak a Móra Ferenc Szakkollégiumban

DSC00374

2015. március 6-án a Móra Ferenc Szakkollégium Közgazdaságtudományi Konferenciát szervezett közgazdászhallgatóknak.

2015. március 10.

A Közgazdaságtudományi Konferencia célja a tehetséggondozás: a hazai közgazdaságtani kutatás folyamatos fejlődésének elősegítése, a leendő kutatók számára bemutatkozás biztosítása. A konferencia lehetőséget teremtett a hazai egyetemek közgazdász hallgatóinak találkozására és eszmecseréjére.

A konferenciát Kovács Péter, a Gazdaságtudományi Kar általános dékánhelyettese nyitotta meg, aki kiemelten fontosnak tartja a karon folyó tehetséggondozást, amelyben a Móra Ferenc Szakkollégiumnak is nagy szerepe van. Beszédében kitért a Szakkollégiummal ápolt szoros kapcsolatra, amelynek eredményeként a Közgazdaságtudományi Konferencia létrejöhetett. „Mindenképp nagy öröm a kollégium és a kar számára, hogy a hallgatók ilyen kutatómunkákban is részt vehetnek.”

Kovács Attila, a Móra Ferenc Szakkollégium igazgatója köszöntőjében a szakkollégium valamint Szeged város bemutatása után kitért a konferencia fontosságára. Elmondása szerint a közeljövőben tervezik , hogy a konferencia tanulmányokat egy szakmai kötetben összefoglalva is kiadják.

A konferencián résztvevő tehetséges hallgatók 3 szekcióban ismertethették kutatásukat:

  1. Gazdaságpolitika, makroökonómia, regionális gazdaságtan
  2. Marketing, menedzsment, emberi erőforrások, gazdaságpszichológia
  3. Logisztika, pénzügy, monetáris politika, ökonometria

Diákok érkeztek az ország több pontjáról, többek között Budapestről, Debrecenből, Pécsről és Kaposvárról. Természetesen a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatói is szép számban képviselték az egyetemet, és mutatták be kutatásaikat társaiknak a különböző szekciókon belül.