Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2013. Szeptember

Véget ért a második 3T tábor

Második 3T tábor

2013. augusztus 21-26. között a GTK tehetséges hallgatói a második alkalommal vehettek részt a Tehetség, Tudomány, Team (3T) táborban.

2013. szeptember 03.

A tábor szervezői a GTK legjobbjait várták az ötnapos programra: a résztvevők között elsőéves ösztöndíjas hallgatót és mesterképzésen tanuló végzős hallgatót is találhattunk, akik a workshopok és a szakmai programok során belekóstolhattak a kutatók életébe. A workshopok lehetőséget teremtettek minikutatások elvégzésére, az elméletben megtanultak gyakorlati alkalmazására és a csapatmunkára. A hallgatók megismerkedhettek az EU válságkezelésével, a közösségi oldalak szerepével, pénzügyi esettanulmányt oldhattak meg, valamint az ELI gazdaságai hatásait is vizsgálhatták. Kutatási eredményeikről a tábort záró prezentációkban számoltak be az újdonsült kutatók.

Az igazi tábori hangulatról a délutáni szakmai programok és az esti vetélkedők gondoskodtak. A sportról és a gazdaságról, az önkormányzatok gazdálkodásáról, valamint a multinacionális nagyvállalatokon túli életről szóló, azaz a kis- és középvállalkozások témakörét magába foglaló kerekasztal-beszélgetésen bővíthették tudásukat a hallgatók - esténként pedig játékos csapatépítő vetélkedők tették színessé a tudománnyal való ismerkedést.