Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2013. Szeptember

Ösztöndíjak borítékolva

Ösztöndíjak borítékolva

Megkapták ösztöndíjaikat a GTK hallgatói.

2013. szeptember 10.

Szeptember 6-án 78 oklevél talált gazdára a Gazdaságtudományi Kar Aulájában. Az ösztöndíjakat igazoló okleveleket az alapító vállalatok képviselő nyújtották át a tehetséges hallgatóknak, a GTK Tehetsége Ösztöndíjban részesült fiatal diákokkal pedig karunk dékánja fogott kezet.

A péntek délutáni sajtótájékoztatón megtudhattuk, hogy a szegedi Gazdaságtudományi Karon a 2013/2014-es tanév első szemeszterében 78 diák részesül ösztöndíjban, akik tehetségüknek és szorgalmuknak köszönhetően kiemelkedő eredményeket mutathatnak fel. A sajtótájékoztatón és az ünnepségen részt vettek a kar vállalati és alapítványi partnerei, akik támogatásukkal hozzájárultak ezen ösztöndíjak meglétéhez. Körünkben köszönthettük Tessényi Juditot, a Szerencsejáték Zrt. területi igazgatóját, Dr. Regina Gensigora-t, a ContiTech Rubber Industrial Kft. vezetőjét, Mórocz Zsoltot, a Tisza Volán Zrt. humánpolitikai vezetőjét, Dr. Farkas Lászlót, az Ökonómia Alapítvány elnökét, Pomázi Gyulát, a Provice Kft. ügyvezetőjét, Kóti Zoltánt, a Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft. igazgatóját, Sápi Ákost, a PannonSafe Kft. igazgatóját, Csapó Gábort, a Realio Kft. ügyvezetőjét, Karajannisz Manolisz-t, az Ariosz Kft. ügyvezetőjét, valamint Kovács Attilát, a Móra Ferenc Szakkollégium kollégiumi tanárát.

Nyitóbeszédében Dr. Szabó Gábor rektor elmondta, hogy a Szegedi Tudományegyetem partnerkapcsolatai által tud sikeresen belépni az ipari szektorba. Amennyiben ez a kapcsolat párbeszéden alapul, vagyis kétoldalú együttműködésként szolgál, kölcsönösen előnyös helyzetbe hozza a partnereket. Ennek bizonyítékaként kiemelhetjük, hogy a Gazdaságtudományi Kar immáron második éve tartja fent az ösztöndíjrendszerét, ráadásul egyre újabb és újabb kapcsolatokkal gazdagodva.

Vilmányi Márton köszöntőjében kiemelte, hogy milyen nehézségekkel kellett szembenéznie a képzésnek a két évvel ezelőtt bekövetkezett változások miatt. A nehézségek leküzdésére született a mára méltán sikeresnek nevezhető mentorprogram, amelynek bővülésében kulcsszerepet játszik a cégek társadalmi felelősségvállalása. „A Gazdaságtudományi Kar által kezdeményezett ösztöndíjprogram célja egyszerű: teremtsünk lehetőséget, motiváljunk a kiválóságra, díjazzuk a teljesítményt, dolgozzunk a jövőért” – fogalmazott a kar dékánja.

Minden ösztöndíjas hallgatónak gratulálunk!

 

Ösztöndíjak borítékolva
Kattintson további képekért az ösztöndíjátadóról!